Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ TRT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

O αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης βρίσκεται στην Ελλάδα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Βαλκάνια

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί , πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια…

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Bahçeli στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Βαλκάνια.

Η περιοδεία του αρχηγού του MHP στα Βαλκάνια περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Μακεδονία και το Κόσοβο.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και το κλιμάκιο που τον συνοδεύει επισκέφθηκε πρώτα το χωριό Μεγάλο Δέρειο της περιφέρειας Έβρου όπου είναι έντονο το στοιχείο της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην ομιλία που εκφώνησε εδώ είπε ότι γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης όπως τα βακούφια, η παιδεία, τα μουφτεία και την άρνηση της ταυτότητας.

Ο Μπαχτσελί υπογράμμισε ότι επισκέπτονται την περιοχή για να δουν από κοντά τα προβλήματα και για έρθουν σε επαφή με τον λαό τονίζοντας ότι θα προωθήσουν ενεργές πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων.

Ύστερα ο Μπαχτσελί και το κλιμάκιο που τον συνοδεύει πέρασαν μέσω Αλεξανδρούπολης στην περιφέρεια της Ροδόπης. Εδώ επισκέφθηκε το μνήμα της θρυλικής προσωπικότητας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης του ιατρού Σαδίκ Αχμέτ.

Στην ομιλία που εκφώνησε εδώ ο Πρόεδρος του MHP τίμησε την μνήμη του ιατρού Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα ύπαρξης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και υπογράμμισε ότι δεν θα καταφέρουν ποτέ να πετύχουν το στόχο τους όσοι προσπαθήσουν να καταπατήσουν τα δικαιώματα της Τουρκικής Κοινότητας της Δυτικής Θράκης.

Ο Μπαχτσελί θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Ελλάδα μετά από τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει αύριο στην Καβάλα και στην Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη του αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην Δ. Θράκη εξόργισε τις ακραίες εθνικιστικές ομάδες στην Ελλάδα.

Αναρτήθηκαν αρκετές ειδήσεις σε ιστοσελίδες που βάζουν στο στόχαστρο τον Μπαχτσελί ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά των εκκλήσεων για διαμαρτυρία που απευθύνουν ακραίες εθνικιστικές ιστοσελίδες.

TRT 27/6/2012