ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

¨Θα κάνουμε χρήση όλων των δικαιωμάτων μας¨

Στην ανακοίνωση που έγινε μετά πεντάωρη σύσκεψη του MGK (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) αναφέρεται πως στην σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο αντιτρομοκρατικός αγώνας όπως έγινε μέχρι σήμερα θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα με ολοκληρωμένη και πολύπλευρη προσέγγιση και με επιστράτευση όλων των δυνατοτήτων. Αναφέρεται η φράση : ¨ Υπογραμμίστηκε πως οι τρομοκρατικές δράσεις δεν θα μπορέσουν να σαμποτάρουν την κοινωνική ειρήνη και τα ψύχραιμα βήματα επίλυσης που τείνουν στην επίλυση¨.

Στην ανακοίνωση γίνεται ως εξής αναφορά για την κατάρριψη του αεροσκάφους μας από την Συρία :

¨Εξετάστηκε ιδιαίτερα το χτύπημα της Συρίας στις 22 Ιουνίου 2012 σε άοπλο αεροσκάφος μας κατά την διάρκεια δοκιμαστικής και εκπαιδευτικής πτήσης στον διεθνή εναέριο χώρο. Τονίστηκε πως η Τουρκία εκμεταλλευομένη όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, θα κινηθεί με αποφασιστικότητα απέναντι σε αυτήν την επιθετική δράση. Αξιολογήθηκαν με διευρυμένο τρόπο οι εξελίξεις της Συρίας, αναφέρθηκε πως πρέπει το συντομότερο δυνατό το αίμα που ρέει σε αυτή τη χώρα να σταματήσει και να ανοίξει το σύντομα η οδός για τις δημοκρατικές διαδικασίες στην βάση των νόμιμων λαϊκών αιτημάτων. Εξετάστηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στα σύνορα¨

Πρέπει να τελειώσει η πολιτική σύγχυση στο Ιράκ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Τουρκία αποδίδει σημασία στην ασφάλεια, την σταθερότητα και την εδαφική κυριαρχία του Ιράκ, συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή τη χώρα και τονίζεται η σημασία του να τελειώσει η εξάμηνη πολιτική σύγχυση και να βρεθεί λύση σε συνταγματικό και δημοκρατικό πλαίσιο.

……………….

Θα διαφυλαχτούν τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο

¨Αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στην Λιβύη, και εκφράστηκε η ευχή οι εκλογές που προβλέπεται να γίνουν για την εκλογή του εθνικού κογκρέσου στις 7 Ιουλίου να διεξαχθούν σε περιβάλλον ειρήνης και γαλήνης και η διαδικασία πολιτικού περάσματος να συνεχιστεί με ενότητα της χώρας και εδαφική ακεραιότητα, ενώ η στήριξη της Τουρκίας θα συνεχιστεί.

Εξετάστηκαν διευρυμένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τα βήματα που θα γίνουν για τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και της KKTC στην Αν. Μεσόγειο, ενώ τέθηκαν και οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν με συνεργασία όλων αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών οι ενέργειες σχετικά με την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της KKTC, κάτι που συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας¨.

 Eφ. Χουριέτ 29/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone