ΛΑΒΡΟΦ : ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Λαβρόφ : Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Έτσι για πρώτη φορά η κυβέρνηση της Μόσχας ανέφερε το όνομα των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα.

Η Ρωσική ηγεσία νωρίτερα αναφερόταν νωρίτερα σε ξένες δυνάμεις οι οποίες εξοπλίζουν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας αλλά για πρώτη φορά ο Λαβρόφ είπε ανοιχτά το όνομα των ΗΠΑ.

Πριν από τις συνομιλίες που θα γίνουν στην Μόσχα για τα πυρηνικά, ο Λαβρόφ ευρισκόμενος στην Τεχεράνη απάντησε στις κατηγορίες που εκτόξευσε την Τρίτη κατά της Μόσχας η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλλαρι Κλίντον από το ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

Ο Λαβρόφ διέψευσε την δήλωση της Κλίντον που είχε δηλώσει πως ¨Μάθαμε πως η Ρωσία στέλνει στην Συρία επιθετικά ελικόπτερα¨ και ανέφερε πως παράσχει στην Συρία μόνο συμβατικά όπλα, όπως συστήματα αεράμυνας.

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, αντίθετα όπως είπε με αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ εξοπλίζοντας τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας.

Τον περασμένο μήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοβ είχε πει πως δεν θα ήταν λάθος βήμα να στηρίξει η Μόσχα την Συρία με συστήματα αεράμυνας.

¨ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ¨

Ο Λαβρόφ είπε ότι δεν στηρίζει τον πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, αλλά ότι απλά δεν επιθυμεί να δει τον διαμελισμό αυτής της χώρας.

…………………….

Εφ. Χουριέτ 13/6/2012