ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Τιμήθηκαν οι Σαράντα στα Σαράντα κουρμπάνια

Συνεχίστηκε και φέτος στο χωριό Χλόη του δήμου Αριανών η επί αιώνες συντηρούμενη παράδοση των Σαράντα Κουρμπανιών. Στην εκδήλωση θυσιάστηκαν 6 μεγάλα και 10 μικρά ζώα

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Αριαννών Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Ιντρίζ Αχμέτ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοτίου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και πολλοί ομογενείς.

Η εκδήλωση άρχισε με το μεσημεριανό ναμάζι. Στις ομιλίες που έγιναν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ευχαρίστησε αυτούς που συντηρούνε αυτήν την παράδοση αιώνων.

Μιλώντας οι υποψήφιοι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ιλχάν Αχμέτ, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ιντρίζ Αχμέτ ζήτησαν να συνεχιστεί αυτή η ριζωμένη παράδοση αιώνων και υποσχέθηκαν στήριξη.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το εκλογικό πλαφόν του 3% είναι μια αδικία και υπογράμμισε την ανάγκη να ψηφιστούνε Τούρκοι στις εκλογές.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε τον κόσμο της Χλόης για την πρόσκληση.

Μετά από τις ομιλίες προσφέρθηκε στους καλεσμένους το παραδοσιακό φαγητό Bakırlama.

Μια λεπτομέρεια ακόμη που τράβηξε την προσοχή είναι το ότι βάφτηκαν για μια ακόμη φορά βράχια στα χρώματα της πρωταθλήτριας Τουρκίας.

Πέρσι που πρωταθλήτρια ομάδα ήταν η Μπούρσασπόρ τα βράχια του βουνού είχαν βαφτεί πράσινα-άσπρα. Φέτος που πρωταθλήτρια έγινε η Γαλατάσεράι τα βράχια βάφτηκαν κίτρινα και κόκκινα. Είναι προφανές πως οι οπαδοί της Γαλατάσεράι είναι ιδιαίτερα πολλοί. Αυτή η ωραία παράδοση είχε συνεχιστεί και κατά τα έτη που πρωταθλήτριες ήταν οι F.B. και η BJK

 

Σαράντα Κουρμπάνια

Οθωμανοί επιδρομείς που πέρασαν στα 1350 με λέμβους τα στενά του Τσανάκκαλε για να κατακτήσουν την Δυτική Θράκη και τα Βαλκάνια, κατέκτησαν και την εδώ περιοχή. Στις μάχες που έγιναν κάποιοι έγιναν μάρτυρες και κάποιοι τραυματίστηκαν. Αλλά οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν τους ξέχασαν. Παλιά οι τελετές τιμής με τα κουρμπάνια γινόταν στην περιοχή Κοτζαγιαγιλά του όρους Τανρίνταγί. Όταν όμως τα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας επαναχαράχτηκαν στα 1920, ο χώρος της τελετής έμεινε πέρα από τα σύνορα. Έτσι η τελετή μετακινήθηκε 2 χιλιόμετρα πιο κάτω, και άρχισε να οργανώνεται εδώ. Η εκδήλωση αυτή κάθε μέρα που περνά ενώνει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της περιοχής.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  10/6/2012

Σχόλιο : Δηλαδή οι Τούρκοι βουλευτές Καραγιουσούφ και Χατζηοσμάν και οι υποψήφιοι Τούρκοι βουλευτές Ιντρίζ Αχμέτ και Ιλχάν Αχμέτ, τιμούνε με την παρουσία τους αυτούς τους Οθωμανούς επιδρομείς που ήρθαν και δια της βίας κατέλαβαν την πατρίδα μας στα 1350. Εύγε !

Σκατά να φάνε τα κόμματα που τους φιλοξενούν !   Κωλοέλληνες κομματάρχες, καταλάβαμε που την έχετε γραμμένη την πατρίδα μας...

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον Κύριο Καραγιουσούφ, μαζί με τον πρόξενο και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής. Στις κάτω βλέπετε στην πρώτη τον Ιλχάν Αχμέτ και στην δεύτερη τον Χατζηοσμάν.

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone