ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΒΟΥΛΗ

Αντίποινα από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Το ισραηλινό κοινοβούλιο αντιδρώντας στην άσκηση δίωξης εναντίον 4 ανώτατων Ισραηλινών στρατιωτικών διοικητών για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, την Τρίτη θα συζητήσει την ¨Αρμενική γενοκτονία.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο αντιδρώντας στην μήνυση με την οποία οι 4 διοικητές αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, αποφάσισε την Τρίτη να συζητήσει στην Κνεσσέτ το θέμα της ¨Αρμενικής Γενοκτονίας¨.

Με βάση την εφημερίδα Χααρέτζ, ο πρόεδρος της Κνεσσέτ Ρεουβέν Ριβλίν αποφάσισε να επιτρέψει να γίνει την Τρίτη μια συζήτηση – ανοιχτή στο κοινό- με θέμα την ¨Αρμενική γενοκτονία¨

Εντύπωση προκαλεί ότι η συζήτηση αυτή πραγματοποιείται μια μέρα πριν να ανακοινωθεί από το Κρατικό Συμβούλιο Ελέγχου η σχετική με την επιχείρηση αναφορά. Η Χααρέτζ εστιάζει στο ότι η συζήτηση γίνεται μετά από αίτημα του βουλευτή Ζαχάβα Γκαλούν του αριστερού κόμματος Μέρετζ.

Στην είδηση αναφέρεται πως για χρόνια η Κνεσσέτ απέφυγε να συζητήσει την ¨Αρμενική γενοκτονία¨ για να μην βλάψει τις σχέσεις με την Τουρκία και γράφει πως ¨Το γεγονός της εξέτασης του σκοτωμού 1,5 εκ. Αρμενίων από την Τουρκία που έγινε πριν από 97 χρόνια, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην διατάραξη των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ κατά τα τελευταία τρία χρόνια¨.

……………

Εφ. Μιλλιέτ 10/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone