ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΣΙΟΥ

Άρχισε το φεστιβάλ κερασιού

Άρχισε απόψε (8 Ιουνίου) στο χωριό Ασώματος το 10ο φεστιβάλ κερασιού που οργανώνεται από τον δήμο Ιάσμου. Η εκδήλωση σφραγίστηκε από τις ζημίες που προκάλεσαν στα κεράσια οι φυσικές καταστροφές. Οι υποψήφιοι βουλευτές δήλωσαν πως θα πράξουν τα απαραίτητα για να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί.

 Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου, ο δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο υποψήφιος βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του πολιτιστικού και φολκλορικού συλλόγου Μ. Πιστού Τζεβάτ Αμπντουραχμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ιμπραήμ Μεμέτ, ο πρόεδρος του συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου, η πρόεδρος του φολκλορικού και πολιτιστικού συλλόγου Σαππών Νετσλά Τσαβούς, ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ και πολλοί ομογενείς.

……………………..

Κατά τις ομιλίες που έγιναν ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στο 12ο φεστιβάλ Κερασιού. Ο Καδή ανέφερε πως στόχος είναι η προβολή του κερασιού, η βελτίωση της ποιότητας του, και το πλασάρισμα του διεθνώς σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

…………………

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, μετέφερε τα χαιρετίσματα του προέδρου της βουλής κυρίου Τζεμίλ Τσιτσέκ και του υπουργού Εξωτερικών κυρίου Αχμέτ Νταβούτογλου προς τον λαό της Δυτικής Θράκης. Ο Σάρνιτς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσους μόχθησαν για το φεστιβάλ καθώς και την πίστη του πως θα διεξαχθεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

…………………………

Μετά από τις ομιλίες των επισήμων, προσφέρθηκαν πλακέτες στους επίσημους μετέχοντες. H βραδιά συνεχίστηκε με επιδείξεις χορών από τον φολκλορικό σύλλογο Γυναικών Δοκού, από την ομάδα σαζιού και παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Το φεστιβάλ θα λήξει την Κυριακή το βράδυ με συναυλία από Τούρκους καλλιτέχνες.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  8/6/2012

Σχόλιο : Δηλαδή ο δήμαρχος Βιστωνίδας  κύριος Βασίλης Τσολακίδης την  ώρα που έπαιζε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την Πολονία, εκείνος προτίμησε να πάει στην τουρκοπανήγυρη. Καθένας με τα γούστα του…Προσέξτε επίσης την παρακάτω φωτογραφία

Από αριστερά : αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν, υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου ,Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone