ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΚΛΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΤΟΥΡ

H ελληνική εκκλησία του Καβακλί που είναι σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μπουρντούρ, θα επισκευαστεί

Στην εκκλησία νωρίτερα είχε επισκευαστεί η στέγη, είχαν γίνει εργασίες διακόσμησης και είχαν αποκαλυφθεί οι καλυμμένες με μπογιά τοιχογραφίες των τοίχων. Ο βουλευτής Μπαϊράμ Οζτζελίκ με ανακοίνωση του νωρίτερα ανακοίνώσε πως διασφαλίστηκαν 1 εκ. λίρες για την επισκευή της εκκλησίας και την μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο.

Εξ όσων μάθαμε σύντομα θα βγει η δημοπρασία για την ελληνική εκκλησία του Καβακλί. Όταν θα ολοκληρωθεί η επισκευή του ιστορικού κτιρίου, θα εκτεθούν σε αυτό, τα απολιθώματα του Μαστόδοντα που αποκάλυψε ο καθηγητής Νουρφεντίν Καχραμάν.

Όπως είναι γνωστό, καθώς η ελληνική εκκλησία του Καβακλί για χρόνια ήταν ιδιωτική περιουσία, χρησιμοποιήθηκε με τρόπο ανάρμοστο – ως αποθήκη -για αυτό το ιστορικό κτίριο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μια σειρά από ζημιές εντός του ναού και να καταστραφούν με επικάλυψη από μπογιά οι ζωγραφιές.

Από ότι μάθαμε φέτος θα τελειώσουν τα της δημοπρασίας, ενώ οι επισκευές αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το 2014, οπότε και θα εγκαινιαστεί ως Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

 Burdurgazetesi.com 21/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone