16 ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Eίδηση πως 16 στρατιώτες λιποτάκτησαν από κέντρο εκπαίδευσης

Για άγνωστο λόγο 16 στρατιώτες του 3ου τάγματος εκπαίδευσης της στρατοχωροφυλακής στο Εζινέ του Τσανάκκαλε, λιποτάκτησαν την ίδια στιγμή. Μέσα σε δύο ώρες, μετά από έρευνες της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας οι λιποτάκτες στρατιώτες βρέθηκαν.

 Σήμερα στις 13.30 16 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες από το 3ο τάγμα στρατοχωροφυλακής στο Εζινέ, για άγνωστο ακόμη λόγο λιποτάκτησαν από την μονάδα τους. Στρατοχωροφυλακή και αστυνομία τέθηκαν σε συναγερμό για να βρούνε τους λιποτάκτες στρατιώτες που φορούσαν κόκκινη και μπλέ φόρμα.

Ο έπαρχος του Εζινέ Τζεγκίζ Καραμπουλούτ ανέφερε πως τους 5 εξ αυτών τους εντόπισαν στην περιοχή Ερενλέρ σε απόσταση 500 μέτρα από το τάγμα, και τους συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσαν να αποδράσουν καθώς είχαν δει το στρατιωτικό όχημα. Ο Καραμπουλούτ ανέφερε πως με τις έρευνες που έγιναν συνελήφθη το σύνολο των 16 λιποτακτών στρατιωτών και δήλωσε : ¨Η λιποταξία των στρατιωτών εντοπίστηκε κατά την καταμέτρηση των στρατιωτών μετά το μεσημεριανό φαγητό. Δεν μάθαμε ακόμη γιατί έκαναν τέτοια προσπάθεια. Στις 22 Ιουνίου θα γίνει η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων στρατιωτών¨.

Σχετικά με το γεγονός άρχισε δικαστική έρευνα.

Εφ. Χουριέτ 14/6/2012