ΕΤΥΧΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ…

Παιχνίδι  έκτασης με ψευδομάρτυρα

Παρουσιάστηκε στην Ίμβρο υπόθεση κατά την οποία έκταση που ανήκε σε μη μουσουλμάνο, με απάτη, ψευδομάρτυρα και πλαστό συμφωνητικό πέρασε στο όνομα Τούρκου.

Έκταση 13 στρεμμάτων που κληρονομήθηκε στην Ίμβρο στην Στρατονίκη Ιψεφτέλ από την μάνα της, τελικά με ψευδομάρτυρα, με πλαστό συμφωνητικό και με την υπογραφή του εργαζόμενου στην Εθνική Κτηματική Υπηρεσία Οζγκούρ Οζάι, πέρασε στο όνομα του Διευθυντή Αγροτικών Πιστώσεων Νατζί Καϊνάρ. Η Ιψεφτέλ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, και αφού το δικαστήριο έκρινε υπέρ των κατηγορουμένων στην δίκη που άνοιξε ζητώντας την ακύρωση της εγγραφής στο κτηματολόγιο, μετέφερε πλέον την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η υπόθεση ξεκινά το 1986

Η υπόθεση αυτής της έκτασης που ανήκε στην οικογένεια Ιψεφτέλ, άρχισε με τον θάνατο της μητέρας της το 1986. Η Ιψεφτέλ το 1987 νοικιάζει για δύο χρόνια την έκταση στον Χαράλαμπο Γεδεών και το επικυρώνει αυτό με συμβολαιογραφική πράξη στην Ίμβρο. Το 1996 εμφανίζεται άτομο που ζει στην Ελλάδα –άσχετο με την υπόθεση- ονόματι Ηρακλής Εξενάκης να κάνει εξουσιοδότηση σε άλλον ονόματι Φώτη Ζομπιάδη και αυτός με δήθεν συμφωνητικό πουλά την έκταση στον Νατζί Καϊνάρ. Αυτός 5 μήνες αργότερα υποβάλει αίτημα χρησικτησίας και τελικά παίρνει την έκταση στο όνομα του. Ως μάρτυρας της δήθεν χρησικτησίας εμφανίζεται ο υπάλληλος του Εθνικού κτηματολογίου –επίσης μέτοχος της έκτασης- Οζγκούρ Οζάι.

…………………………

Εφ. Τζουμχουριέτ 1-6-2012

Σχόλιο : Με πόσες άραγε τόσες υποθέσεις διαγουμίζονται και οι τελευταίες εκτάσεις που ανήκουν σε Έλληνες….