ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ HPG : ΚΑΤΑΡΡΙΦΤΗΚΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΥΠΟΥ ΣΙΚΟΡΣΚΙ

Πηγές από τον HPG : Καταρρίφτηκε 1 ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι

Χακκάρι : Οι αντάρτες του HPG κατά την επίθεση τους στην Ντάγλιτζα κατέρριψαν χτυπώντας ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι. Επίσης 2 ακόμη ελικόπτερα χτυπήθηκαν και απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ έγινε γνωστό πως στην περιοχή του στρατοπέδου Σιταζίν υπάρχουν πολλοί νεκροί στρατιώτες.

Άρχισαν να βγαίνουν λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση που έκαναν νωρίς το πρωί αντάρτες του HPG στο στρατόπεδο του Ντέρετζικ στην Ντάγλιτζα, που βρίσκεται μεταξύ Γιουξέκοβας και Σέμντινλι.

Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από πηγές των HPG, oι αντάρτες κατά τις ταυτόχρονες επιθέσεις που οργάνωσαν στο στρατόπεδο Σιταζίν, στο εκκενωθέν χωριό Ντάριτζα στο οποία είχε εγκατασταθεί Α.Τ, στα Α.Τ. στις περιοχές του όρους Μπέλκις και στο Γκόραντζε, όπως και στο Ουμουρλού του Ντέρετζικ, χρησιμοποίησαν βαριά όπλα όπως ρουκέτες, ντότσκα, και όλμους.

Πηγές από τον HPG ανεφεραν πως στην επίθεση στο στρατόπεδο του Σιταζίν χτυπήθηκε όλη η περιοχή, και ότι εκεί σκοτώθηκαν πάνω από 20 στρατιώτες.

Περιγράφεται επίσης πως καταρρίφθηκε επίσης ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι που ήρθε να επέμβει ενώ συνεχιζόταν οι συγκρούσεις, ενώ 2 ακόμη χτυπήθηκαν και υποχρεώθηκαν να φύγουν από την περιοχή. Πηγές του HPG ανέφεραν πως στην περιοχή υπάρχουν πολλοί νεκροί στρατιώτες και ότι ο τουρκικός στρατός λόγω της συνέχισης των συγκρούσεων δεν μπόρεσε να πάρει τους νεκρούς του.

Τοπικές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 30 νεκρούς στρατιώτες στην επίθεση στο στρατόπεδο Σιταζίν, ενώ επίσημες τουρκικές πηγές κάνουν λόγο για 8 νεκρούς και 16 τραυματίες στρατιώτες.

Μεταξύ των πληροφοριών που έρχονται είναι πως τουλάχιστον ένας πολίτης τραυματίστηκε στην περιοχή όπου περιπολούσαν ι στρατιώτες.

Μετά από τις επιθέσεις ο τουρκικός στρατός άρχισε σε 5 διαφορετικά σημεία επιχείρηση με συμμετοχή από χιλιάδες στρατιώτες και με αεροπορική στήριξη, ενώ συνεχίζονται σε διάφορα μέρη και οι συγκρούσεις.

 19/6/2012 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ