ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΡΟΓΛΟΥ : «ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ»

Εξέφρασε τα παράπονα του ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ντερβίς Έρογλου

Παράπονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ντερβίς Έρογλου,.

«Άρχισε να εξαντλείται η υπομονή των Τουρκοκυπρίων, αν και δεν μας αναγνωρίζει η υφήλιος το κράτος της ΤΔΒΚ είναι μια πραγματικότητα.

Κατά την υποδοχή της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Βετεράνων τουΧατάι , ο πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση που παραδίνει τον Ιούλιο την προεδρία της κοινότητας στην Ρωμαίικη διοίκηση, ενώ στη νήσο υφίστανται δύο ξεχωριστά κράτη.

«Αναφέρουμε πολύ συχνά πως πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η Ρωμαίικη διοίκηση υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα επιδείξει πρόθεση συμφωνίας μαζί μας, αλλά δυστυχώς δεν εισακούγεται η φωνή μας ή την ακούνε αλλά κάνουν πως δεν μας ακούν», είπε χαρακτηριστικά ο Έρογλου.

Ο πρόεδρος Έρογλου, σημειώνοντας πως ο χρόνος επουλώνει όλες τις πληγές δήλωσε πως έχει αρχίσει να εξαντλείται η υπομονή του Τουρκοκυπριακού λαού και είπε «Μετά από τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια, πρέπει πια να παρθεί μια τελική απόφαση».

Ο κος Έρογλου, εφιστώντας την προσοχή στην ίδρυση της ΤΔΒΚ με την υποστήριξη της Τουρκίας, εξέφρασε τον ενθουσιασμό για τους Βετεράνους που επισκέπτονται τα εδάφη που πολέμησαν πριν από 38 χρόνια και ήρθαν να τιμήσουν τους φίλους τους που έπεσαν μάρτυρες στα εδάφη αυτά.

 TRT 8/6/2012