Ο ΓΚΙΟΥΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ¨ΥΠΟΥΛΗ¨ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ XAKKAΡΙ

Ο ΓΚΙΟΥΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ XAKKAΡΙ

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας»

Η Τουρκική πολιτική ηγεσία καταδίκασε την ύπουλη τρομοκρατική επίθεση στο Χακκάρι.

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης σχετικά με τους στρατιώτες μάρτυρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, πήρε πρώτα πληροφορίες από τον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τον Νομάρχη του Χακκάρι και έπειτα με γραπτή ανακοίνωση διατύπωσε τις σκέψεις του.

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αποτελειώσει μόνιμα το πρόβλημα της τρομοκρατίας, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις από την αδιαίρετη ακεραιότητα της χώρας, την αρχή του κράτους και την ανωτερότητα του δικαίου», είπε ο πρόεδρος Γκιούλ τονίζοντας τη συνέχιση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος Γκιούλ πρόσθεσε «Καταδικάζω δριμύτατα αυτή την άνανδρη επίθεση. Την περίοδο που συνεχίζονται οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη, ευημερία και γαλήνη στη χώρα, η τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει τις αιματηρές ενέργειες για να σαμποτάρει την ισχυρή βούληση που υπάρχει για σταθερό και έμπιστο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας που υπηρετούν τεθέντος σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, σημείωσε πως μοιράζεται από καρδιάς την θλίψη των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους.

Τέλος ο πρόεδρος διατύπωσε «Εύχομαι συλλυπητήρια για τους ήρωες που έπεσαν κατά την εκτέλεση του ιερού καθήκοντος τις προστασίας της πατρίδας και ταχύ ανάρρωση για τους τραυματίες».

 TRT- 19/6/2012

Σχόλιο : Είναι άνανδρη επίθεση να επιτίθεσαι σε αυτούς που διαθέτουν F-16 , ΙΗΑ,  ελικόπτερα Κόμπρα και άρματα Λέοπαρντ, ενώ εσύ δεν έχεις τίποτε από αυτά ; Είναι άνανδρη επίθεση να επιτίθεσαι σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στην πατρίδα σου ; Ή μήπως είναι αντρίκιο να χρησιμοποιούν κάποιοι αέρια σε βάρος των ανταρτών ;  Όσο για τις δηλώσεις του τύπου  ¨Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αποτελειώσει μόνιμα το πρόβλημα της τρομοκρατίας¨… άστο καλύτερα, νιός ήμουν και γέρασα να το ακούω.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone