ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ¨ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ¨ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ !

Της είπαν πως ¨Μας τραβάς στην αμαρτία¨ και δεν την ανέβασαν στο λεωφορείο.

Η νέα κοπέλα δέχτηκε λεκτική επίθεση από γυναίκες που φορούσαν πέπλο και από άντρες με σαρίκι.

Η 21 ετών Γιαμούρ Γιλμάζ ανέφερε πως όταν στην περιοχή του Φατίχ- Κωνσταντινουπόλεως, πήγε να ανεβεί σε δημοτικό λεωφορείο φορώντας τις φόρμες της, ομάδα γυναικών που φορούσαν πέπλο και αντρών με σαρίκια της είπαν πως ¨Μας τραβάς στην αμαρτία¨ και δεν της επέτρεψαν να ανεβεί στο λεωφορείο.

Με βάση την είδηση από την εφημερίδα Εβερενσέλ το περιστατικό ήταν παρόμοιο με αυτό που έγινε πέρσι όταν η 19χρονη Νουρτζάν Ιμπραήμογλου η οποία όταν ανέβηκε σε λεωφορείο με σορτς, δέχτηκε επίθεση από άτομο που της φώναζε πως ¨Δεν μπορεί να κάθεσαι στο λεωφορείο με τα γυμνά σου πόδια¨.

Η Γιλμάζ αναφέρει πως ήταν Κυριακή, φορούσε φόρμα και κοντομάνικο μπλουζάκι, αλλά όταν θέλησε να πάρει το λεωφορείο από την περιοχή του Εντίρνεκαπί προς την περιοχή Βεζνετζιλέρ, και πήγε να ανεβεί στο λεωφορείο, εμποδίστηκε.

Η νέα κοπέλα αναφέρει πως ενώ βρισκόταν στα σκαλιά του λεωφορείου ομάδα περίπου 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων άντρες με σαρίκι και γυναίκες με πέπλα, δεν της επέτρεψαν να ανεβεί στο λεωφορείο. Περιγράφει πως οι γυναίκες μπήκαν μπροστά της στα σκαλιά και της φώναξαν πως ¨Εσύ δεν μπορείς να ανεβείς σε αυτό το λεωφορείο¨, και όταν εκείνη τους είπε πως είναι δικαίωμα της, αυτές της απάντησαν πως ¨Εάν ανεβείς μας σκανδαλίζεις, μας τραβάς στην αμαρτία¨.

Η Γιαμούρ Γιλμάζ αναφέρει πως και άλλοι άντρες με σαρίκια που ήταν σε αυτή την ομάδα της επιτέθηκαν λεκτικά φωνάζοντας της ¨με κεφάλι χωρίς μαντίλα, κοίτα, κοίτα ρεζίλια !¨. Τόνισε μάλιστα πως παρά το ότι στο λεωφορείο αλλά και στην στάση ήταν και άλλες γυναίκες επίσης χωρίς μαντίλα, καμμία εξ αυτών δεν αντέδρασε στο γεγονός. Η Γιλμάζ είπε πως το ίδιο απαθής παρέμεινε και ο οδηγός του λεωφορείου.

 Εφ. Μιλλιέτ 12/6/2012