ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

O Eρντογάν βομβάρδισε τον λαό του

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα 34 θύματα-πολίτες του Ουλούντερε σαν να ήταν ένοχοι. Η απάντηση ήρθε από τις μάνες του Ουλούντερε : Με κάθε του λέξη βομβαρδίζει.

 Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αντιδρώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την σφαγή στο Ουλούντερέ, ανέφερε κουβέντες που πάλι θα συζητηθούν. Αναφερόμενος στον έφεδρο λοχία που πέθανε όταν πάτησε νάρκη, είπε πως ¨Αν προσέξατε κανένας από αυτούς τους λαθρέμπορους δεν πάτησε νάρκη. Εν συντομία οι δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του έχουν ως εξής :

Αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία

¨Στα τελευταία 30 χρόνια κατά καιρούς έγιναν απελπιστικά λάθη. Πρόσφατα πολίτης στην Μπίγκιολ ο οποίος δεν υπάκουσε στην προειδοποίηση ¨αλτ¨ θεωρήθηκε ζωντανή βόμβα και δυστυχώς σκοτώθηκε. Στο Νουσαϊμπίν του Μάρντιν είχαν γίνει παρόμοια περιστατικά. Αυτή τη στιγμή δεκάδες αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί σε παρόμοια περιστατικά δικάζονται με κατηγορίες περί ¨ανθρωποκτονίας από πρόθεση¨ και αντιμετωπίζουν ισόβια φυλάκιση.

……………….

Είναι ανάγκη να μην ξεχνάμε πως και αυτοί που μετέχουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι άνθρωποι….Γίναμε μάρτυρες όταν επί εβδομάδες κορόιδευαν τους στρατηγούς οι οποίοι είχαν πει πως ¨Δεν χτυπήσαμε τους τρομοκράτες γιατί πιστέψαμε πως ήταν τσομπάνηδες¨. Ήρωες που ήταν τότε στα στρατόπεδα χτυπήθηκαν αλύπητα.

……………………¨

Σφαγή του Ουλούντερέ

Ο Ερντογάν υπενθύμισε τον έφεδρο λοχία Μπουράκ Ουλούκαγια ο οποίος στις 19 Μαΐου πάτησε νάρκη και πέθανε στις 24 Μαΐου και συνέχισε λέγοντας : ¨ Στην περιοχή εκείνη κατασχέθηκαν ακόμη 16 χειροποίητες βόμβες. Κύριοι αυτή η ιστορία δεν είναι τόσο απλή όσο περιγράφεται, είναι περίπλοκη. Αν προσέξατε κανένας από τους λαθρέμπορους αυτούς δεν πάτησε νάρκη. Αυτό είναι μια υπόθεση που χρειάζεται πολύ προσοχή και ευαισθησία. Ο χάρτης σε ποιανών τα χέρια είναι ; Με αυτόν το χάρτη οι λαθρέμποροι μπορούνε να πάν και να έρθουν άνετα, χωρίς να πατάνε σε νάρκες.

…………..

Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση το κόμμα CHP, τα ΜΜΕ και μάλιστα τα διεθνή ΜΜΕ να εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα. Δήθεν έχει διεθνείς διαστάσεις αυτό το θέμα. Τι ήταν αυτό με την Wall Street Journal ; Τι σε νοιάζει εσένα ρε ; Εσένα ποιος σε ενόχλησε ; Το να προσπαθείς να προβάλεις κάτι το ανύπαρκτο ως υπαρκτό, τι σου αποφέρει ;

Εφ. Ταράφ 30-5-2012