ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Διάψευση για τους ισχυρισμούς που θέλουν μέσω Τουρκίας να στέλνονται όπλα στους Σύριους αντικαθεστωτικούς

Δεν άργησε η διάψευση από το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι στέλνονται μέσω Τουρκίας όπλα στους Σύριους αντικαθεστωτικούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ δήλωσε:

«Η Τουρκία, σε καμιά γειτονική χώρα συν της Συρίας δεν αποστέλλει όπλα ή παρόμοια υλικά».

Οι ισχυρισμοί σχετικά με το θέμα δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική εφημερίδα New York Times, όπου υποστηρίζεται πως άλλες τρείς χώρες έχουν αναλάβει την χορηγία των όπλων που αποστέλλονται μέσω Τουρκίας στους Σύριους Αντικαθεστωτικούς.

Ήταν ξεκάθαρη η απάντηση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώθηκε πως η Τουρκία είναι σε ίση απόσταση προς όλες τις αντικαθεστωτικές ομάδες της Συρίας.

«Για μας δεν έχουν σημασία αυτή ή η άλλη ομάδα, σημασία έχει το μέλλον και η γαλήνη του Συριακού λαού. Το σημαντικότερο είναι το καθεστώς της Συρίας να αντιληφθεί στην κατάσταση που έχει επέλθει και να πράξει κάποια απτά βήματα. Όμως διακρίνουμε πως αυτά τα βήματα δεν πραγματοποιούνται ποτέ», είπε ο κος Σελτσούκ Ουνάλ.

Εν τω μεταξύ, γνωστοποιήθηκε ότι παραμένει εντός των Τουρκικών συνόρων ο ηγέτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Ριγέντ Αλ Ασάντ, ενώ στους δώδεκα ανήλθε ο αριθμός των Σύριων Στρατηγών που κατέφυγαν στην Τουρκία φεύγοντας από το καθεστώς του Άσαντ.

TRT 22/6/2012

Σχόλιο : Αλήθεια λένε, φαίνεται εκεί που διαμένουν στην Τουρκία οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί, βρέχει όπλα και αυτοί τα μαζεύουν…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone