ΠΟΙΝΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ !

Τιμοκατάλογος με έκπτωση στην υπεράσπιση στα τουρκικά

 Η φοιτήτρια Αϊτζάν Αϊντογάν η οποία συνελήφθη τον περασμένο Φλεβάρη στα Άδανα με την κατηγορία ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της χρησιμοποίησε τα κουρδικά, και το δικαστήριο της επέβαλε ποινή 9 ετών χωρίς μείωση της ποινής. Ενώ στην ίδια δίκη ο Μπεντιρχάν Κορκμάζ που υπερασπίστηκε τον εαυτό του στα τουρκικά, τιμωρήθηκε με έκπτωση σε 6 χρόνια και 3 μήνες.

 Το καθεστώς του ΑΚΠ που κρατά στην φυλακή πάνω από 700 φοιτητές και 1500 μαθητές λυκείου, συνεχίζει να επιβάλει βαριές ποινές στους φοιτητές. Την ώρα που φοιτητές που ζητάνε δωρεάν παιδεία, που διαμαρτύρονται για το χουντικό κατάλοιπο του YÖK και ζητούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, τιμωρούνται σε αστρονομικές ποινές, οι Κούρδοι φοιτητές εξακολουθούν μην μπορούν να υπερασπιστούνε τον εαυτό τους μιλώντας στην μητρική τους γλώσσα. Φοιτητές φυλακίζονται χωρίς αποδείξεις, ενώ όταν υπερασπιστούν εαυτόν στα κουρδικά, γίνονται ξανά θύματα της δικαιοσύνης του ΑΚΠ.

Μείωση ποινής σε αυτόν που έκανε υπεράσπιση στα τουρκικά

Συζητήθηκε στο 6ο Κακουργιοδικείο Αδάνων η δίκη της 23χρονης τελειόφοιτης φοιτήτριας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών Αϊτζάν Αϊντογάν, η οποία συνελήφθη στα Άδανα με την κατηγορία ¨έλους παράνομης οργάνωσης¨

Κατά την εκδίκαση στα πρακτικά γράφτηκε πως ¨μίλησε σε ακατανόητη γλώσσα¨, και το δικαστήριο την τιμώρησε σε 9 χρόνια φυλάκιση, δίχως καμμία μείωση ποινής. Στον Μπεντιρχάν Κορκμάζ όμως που στην ίδια υπόθεση μίλησε στα τουρκικά του έκαναν μείωση στην ποινή επιβάλλοντας του τελικά 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκισης.

…………………..

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12/6/2012