ΤΟ DEB ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ

Ο πρόεδρος μας μετείχε στην εκδήλωση Σαράντα Κουρμπάνια στην Χλόη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου ημέρα Κυριακή

 Στην εκδήλωση Σαράντα Κουρμπάνια που έγινε στις 10 Ιουνίου στην Χλόη, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι βουλευτές κύριοι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Οσμάν Ισμαήλ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοτίου Έβρου και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του DEB Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χίλια και υπεύθυνος του κόμματος DEB για τον Έβρο Αλή Πεντζάλ, μέλη του τύπου και κόσμος της περιοχής.

Κατά την ομιλία που έκανε μετά το μεσημεριανό ναμάζι ο πρόεδρος του κόμματος Φιλιά-Ισότητα-Ειρήνη Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ευχαρίστησε τον κόσμο της περιοχής για την ευγενική τους πρόσκληση και την εκ μέρους τους συντήρηση αυτής της ωραίας παράδοσης των επτά αιώνων. Ανέφερε πως λόγω του αντιδημοκρατικού πλαφόν του 3% δεν μπορούν να μετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, και ότι οι Τούρκοι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως κόμματος θα πρέπει να στηριχθούνε. Είπε πως θα είναι πιο καίριο να στηριχθούνε ι υποψήφιοι που είναι επικεφαλής στις λίστες των κομμάτων, καθώς αυτοί έχουν και περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν. Ζήτησε να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία πως με την κατάργηση του πλαφόν του 3% το κόμμα DEB θα είναι πιο ενεργό πολιτικά, και θα υπερασπιστεί πιο ισχυρά και αποτελεσματικά στα μέρη όπου χρειάζεται τα μειονοτικά δικαιώματα. Εξέφρασε την πίστη του πως ο κόσμος αυτός που στηρίζει τα έθιμα και τις παραδόσεις του, με την απόδοση των κερδισμένων στην Λοζάνη δικαιωμάτων του, θα πετύχει ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως ετοιμάστηκε για να δώσει από κοινού με τον τουρκικό λαό της Δυτικής Θράκης έναν ισχυρό αγώνα για τα δικαιώματα, και τελείωσε ευχαριστώντας για την πρόσκληση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές που μίλησαν μετά από αυτόν, δήλωσαν πως αν εκλεγούνε βουλευτές θα εργαστούνε με όλη τους την δύναμη για την κατάργηση του εκλογικού πλαφόν και είπαν πως η σχετική μομφή που εξέφρασε ο πρόεδρος του DEB ήταν δίκαιη και καίρια

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 11/6/2012

Σχόλιο : Ε καλά… Αν δεν βρισκόταν και δεν τιμούσε τους Οθωμανούς επιδρομείς  το προξενικό DEB, ποιός θα το έκανε ;

Μήπως ο Σπάρτακος με τον Δαπέργολα ; !!!!

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone