ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΘΕΛΕΙ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΘΕΛΕΙ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ

Ενωμένο το σώμα των αντικαθεστωτικών

Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκαν οι ομάδες των αντικαθεστωτικών Συρίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στις δηλώσεις του στο περιθώριο της μινι συνόδου τόνισε ότι « οι σφαγιασμοί που βιώθηκαν τελευταία στην Συρία εξέθεσαν την πραγματικότητα των γεγονότων στην χώρα αυτή , η οποία υιοθετήθηκε ξεκάθαρα από την διεθνή κοινότητα.

Η σύνοδος των Συρίων αντικαθεστωτικών πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων θυρών, λόγω ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έσπευσε την προσοχή κυρίως στην λύση των διαφόρων που παρουσιάζονται και εντός των αντικαθεστωτικών ομάδων ώστε να δημιουργήσουν σύσσωμη σύμπραξη κατά των καθεστώτος και των σφαγιασμών που βιώνονται σήμερα στην Συρία.

Η Τουρκία επιθυμεί την δημιουργία μιας δημοκρατικής και διαυγούς Συρίας στη περιοχή, τόνισε στον λόγο του ο ΥΠΕΞ και γι αυτό είπε η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει την υποστήριξη στον λαϊκό αγώνα.

Επίσης η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την συνέχεια της ευαισθητοποίησης της διεθνής κοινότητας στο θέμα των Συρίων προσφύγων που βρίσκονται στην χώρας μας και ο αριθμός τους έφτασε στους 30 χιλ.

Και οι σύριακές ομάδες αντικαθεστωτικών τόνισαν ότι έχουν σχεδόν εξάλειψαν τις διαφορές ανάμεσα τους και ότι η νέα τους συνάντηση μετά την τουρκική συμπρωτεύουσα θα είναι το Κάιρο.

TRT 16/6/2012

Σχόλιο : Αφού είναι τόσο…φιλάνθρωπος ο Αχμέτ γιατί δεν εισβάλει από μόνος του ;  Άντε ντε ! 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone