ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΟΝ BTDD ΠΡΟΥΣΑΣ

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το τμήμα Προύσας του συλλόγου BTTDD

Ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το τμήμα Προύσας του Sυλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης( BTTDD). Στην επίσκεψη που έγινε στα γραφεία του συλλόγου στην Προύσα, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως επισκεπτόμενους τους Δυτικοθρακιώτες Τούρκους που ζούνε εκτός Ελλάδας, εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν, περιγράφει επακριβώς τις εξελίξεις στην Δυτική Θράκη, και κάνει ότι μπορεί για να υπηρετήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως κατά το επόμενο διάστημα θα γνωρίσει από κοντά τους ομογενείς που ζούνε είτε στην μάνα πατρίδα Τουρκία, είτε στην Ευρώπη, και είπε πως ο πληθυσμός αυτός αποτελεί μια μεγάλη εκλογική ισχύ για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Ο Τσαβούς τόνισε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν στην Δυτική Θράκη είναι ο ανεπαρκής αριθμός Τούρκων υπαλλήλων και ανέφερε : ¨ Παρά το ότι έχουμε μορφωμένους νέους που ξέρουν πολύ καλά ελληνικά, δεν μπορούμε με τίποτε να αλλάξουμε την στάση της Ελλάδας σε αυτό το θέμα. Έχουμε πολλούς νέους που αποφοίτησαν και περιμένουν να βρούνε δουλειά. Για αυτό τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν τα αιτήματα αυτών που θέλουν να εκπαιδευτούνε στην Τουρκία. Εάν επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλίας και ειρήνης, είναι ανάγκη να αυξηθεί περαιτέρω το επίπεδο ευημερίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος του τμήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ δήλωσε : Σε εσάς και στο κόμμα σας αναλογούνε μεγάλα καθήκοντα και ευθύνες. Μονιμοποιώντας την επαφή σας με τον κόσμο και την ενότητα σας, δείξτε πως είστε δίπλα στους Δυτικοθρακιώτες. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να στοχεύουμε στην διαφύλαξη των 3 βουλευτών και στο να βγάλουμε 4 βουλευτές¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 6/6/2012

Μάλλον δεν ενοχλείται ο Αλή Τσαβούς από την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨. Ποιός ξέρει, μπορεί να την αγαπά κιόλας. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone