Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

Ντεβλέτ Μπαχτσελί : Η Τουρκομουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης έχει πίσω της τα 75 εκ. του τουρκικού έθνους

Ο Μπαχτσελί στα πλαίσια του Βαλκανικού του ταξιδιού επισκέφτηκε σε Κομοτηνή και Ξάνθη τους κατηργημένους συλλόγους και τους εκλεγμένους μουφτήδες και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας. Σε αυτές του τις επισκέψεις τον συνόδευαν ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ. Ο Μπαχτσελί έκανε βόλτα στα σοκάκια της Κομοτηνής και τράβηξε πολλές φωτογραφίες με νέους που τον αγαπάν.

 

¨ Όχι το όνομα, αλλά και την ρίζα της να ξεριζώσουν, η ψυχή της θα ζει¨

Ο Μπαχτσελί επισκεπτόμενος την Ξάνθη συναντήθηκε για κάποιο διάστημα με τον ¨μουφτή¨ Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Αργότερα ο Μπαχτσελί και το κλιμάκιο που τον συνόδευε πήγαν στην ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης) όπου συναντήθηκαν με ομογενείς.

Στην ομιλία του εκεί ανέφερε πως η ΤΕΞ είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και χρησιμοποίησε την φράση πως ¨ Όχι το όνομα, αλλά και την ρίζα της να ξεριζώσουν, η ψυχή του θα ζει¨

Ο Μπαχτσελί ανέφερε πως η τουρκομουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι μια κοινότητα η οποία ανεξαρτήτως συνθηκών προστάτευσε τον εαυτό της, δεν δέχτηκε αφομοίωση και ζει με την ταυτότητα της, τις πολιτιστικές αξίες της και τα πιστεύω της. Συνέχισε λέγοντας τα εξής :

¨Ο αγώνας αυτός τελείωσε με νίκη. Μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα, αλλά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Σας στηρίζει η τουρκομουσουλμανική Ανατολία των 75 εκ.¨

Ο Μπαχτσελί αργότερα πήγε στους τάφος του αείμνηστου εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγκά και του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τράκια Οσμάν Νουρί Φετάχογλου.

Στο μεταξύ κατά την επίσκεψη του Μπαχτσελί στον ¨μουφτή¨ Μέτε. 50 άτομα-μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν διαδήλωση στην πλατεία Ξάνθης

Παρατηρήθηκε πως η αστυνομία που είχε πάρει σοβαρά μέτρα ασφαλείας κατά το διάστημα της επίσκεψης του Μπαχτσελί, δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές που τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν αντιτουρκικά συνθήματα, να πλησιάσουν στο κτίριο της μουφτείας και στην ΤΕΞ.

¨Η Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης έχει πίσω της τα 75 εκ. του τουρκικού έθνους¨

Ο Μπαχτσελί κατά τις επαφές του στην Κομοτηνή, επισκέφτηκε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ενώ αργότερα συναντήθηκε με ομογενείς στην αίθουσα του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB).

Ο Μπαχτσελί στην ομιλία που έκανε προς το μεγάλο πλήθος που τον υποδέχθηκε με αγάπη στην αυλή της GTGB είπε πως εμφανίστηκε μια ύπουλη προσπάθεια για σταδιακή κατάργηση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας που προέρχονται από την συνθήκη της Λοζάνης, και είπε πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

…………..

Ο Μπαχτσελί ανέφερε : Τα δικαιώματα που αποδίδονται στην Τουρκία πρέπει να γίνονται δεχτά και στην Δυτική Θράκη. Η Ελλάδα πρέπει νε εγγυηθεί τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, να αναπτυχθούν και να δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν σαν ευτυχισμένη κοινότητα.

……………….

Πίσω από την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης βρίσκεται το τουρκικό έθνος των 75 εκ. Έτσι καταργώντας το ¨τουρκική¨ από την ονομασία του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, οι Τούρκοι δεν εξαφανίζονται. Όποιος κάτω από αυτά το πράσινο δέντρο μιλάει τουρκικά, αυτός είναι και Τούρκος. Για αυτό μην στενοχωριέστε, μην σφίγγεστε, έχετε υπομονή, να είστε ψύχραιμοι, και μην κάνετε λάθη πέφτοντας στην παγίδα των προκλήσεων που σας κάνουν. Ως Τούρκοι εθνικιστές , ΜΗΡ και ως μεγάλο Τουρκικό έθνος είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα-ότι χρειάζεται για εσάς.

………………..

Εφ. Μπιρλίκ 28/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone