ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ

Αϊχάν Καραγιουσούφ : ¨Ο μειονοτικός ψηφοφόρος βλέπει πλέον θερμά το ΣΥΡΙΖΑ¨

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου δήλωσε πως οι μειονοτικοί ψηφοφόροι παρείχαν ισχυρή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Καραγιουσούφ δήλωσε τα εξής :Η μειονότητα βλέποντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που τρέχει προς την πρωτιά, ζήτησε έναν βουλευτή και μας ψήφισε. Στον νομό Ροδόπης διπλασιάσαμε τις ψήφους μας σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαίου.Αυτό ήταν για εμάς μια ισχυρή και σημαντική επιτυχία. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για αυτήν του την στήριξη. Παρά το ότι όμως αυξήσαμε γενικά τα ποσοστά μας στην χώρα δεν μπορέσαμε να γίνουμε πρώτο κόμμα. Ο λαός μας έδωσε το αξίωμα της αντιπολίτευσης. Από αυτή την στιγμή θα ασκήσουμε μια δυναμική αντιπολίτευση στην κατεύθυνση των συμφερόντων του κόσμου μας¨.

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ περιγράφει πως πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κόσμος δεν τον ήξερε ιδιαίτερα και λέει : ¨ Εάν συγκρίνουμε την 17η Ιουνίου με την 6η Μαΐου θα δούμε μια μεγάλη διαφορά. Οι άνθρωποι δεν μας γνώριζαν τόσο. Φυσικά το ότι τυχαία εκλεγήκαμε στις 6 Μαΐου ήταν μεγάλο πλεονέκτημα. Και εμείς αυτό το πλεονέκτημα το χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά. Τρέξαμε ακόμη πιο πολύ και εργαστήκαμε. Φτάσαμε σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Δουλέψαμε σοβαρά και σαν ομάδα. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το σκοπό. Έτσι πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Αυξήσαμε τις ψήφους μας στις κάλπες της μειονότητας και της πλειονότητας. Όχι μόνο στην μειονότητα, και στις πλειονοτικές περιοχές προστέθηκαν ψήφοι. Βλέπουμε ότι ο κόσμος πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε πόσο επιδράνε στους ανθρώπους αυτά που δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Η μειονότητα βλέπει πλέον θερμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Νοιώθει πλέον αυτό το κόμμα κοντά του. Είδε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλο κόμμα. Οι παλιοί φόβοι, αγωνίες και πιστεύω δεν έμειναν. Από τώρα και μετά είτε είναι ο Αϊχάν Καραγιουσούφ είτε άλλος την ίδια επιτυχία θα έχει. Πλέον κάποια κόμματα έγιναν ιστορία. Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ πήρε ψήφους χάρη στον Αχμέτ Χατζηοσμάν. Εάν είχαμε δουλέψει λίγο παραπάνω ίσως θα ήμασταν και πρώτο κόμμα. Διότι ξέρετε η διαφορά μας ήταν 500 ψήφοι¨.

 ¨Η μειονότητα έχει ιδιόμορφο μειονοτικό θέμα¨

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας Γκιουντέμ σχετικά με την προτεραιότητα του, δήλωσε τα εξής : ¨ Φυσικά αν γινόμασταν κυβέρνηση είχαμε πολλά όνειρα. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε αντιπολίτευση. Το τι μπορούμε να κάνουμε από την θέση της αντιπολίτευσης ο χρόνος θα το δείξει. Το θέμα της μειονότητα πάνω στο οποίο στεκόμαστε είναι το θέμα της εκπαίδευσης. Σε αυτό θα σταθούμε. Υπάρχει το θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων. Υπάρχει η προσδοκία της βελτίωσης του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε δημοτικά και γυμνάσια. Από την άλλη υπάρχει το θέμα των βακουφίων και των μουφτειών. Φυσικά και θα σκύψουμε σε αυτά. Φυσικά υπάρχει και το θέμα της οικονομίας. Αυτό δεν είναι μόνο δικό μας θέμα, αλλά όλης της χώρας και όλων των πολιτών.

 Εφ. Γκιουντέμ 19/6/2012