ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΣΕ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ

Κείμενο του ιστολόγιου 13/6/2012

Στις 13/6/2012 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ ήταν καλεσμένος στον ραδιοσταθμό. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα σημεία που ανέφερε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

 -Όταν ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή της ΤΕΞ που είχε δικαιωθεί στο ΕΔΑΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που κατήγγειλε ως αντιδημοκρατική την απόφαση και ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

-Εμάς η πρόταση μας ήταν να κλείσει η ΕΠΑΘ και να ανοίξει μια σχολή στα πλαίσια του Δημοκρίτειου στο οποίο θα έμπαιναν μόνο φοιτητές τουρκικής καταγωγής από την μειονότητα και στην οποία το διδακτικό προσωπικό θα ήταν μόνο από την Τουρκία. Αλλά είδαμε πως δεν έγινε έτσι

-Εγώ ακόμη όταν ήμουν στον δήμο υποστήριζα τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Αλλά δεν προχώρησε. Κι έτσι βλέπουμε τώρα από την μια μεριά το κρατικό νηπιαγωγείο και από την άλλη τον παιδικό σταθμό του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας. Κατά την γνώμη μου πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση.

-Οι μεντρεσέδες ιδρύθηκαν για να βγάζουν ιμάμηδες και θεολόγους. Εμείς θέλουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμιση του ιεροσπουδαστηρίου. Ενδεχομένως να γίνει ένα ιμάμ χατίπ λύκειο. Δεν είπαμε ότι θα τους κλείσουμε.

-Σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου επίσης δεν προβήκαμε σε καμμία ανακοίνωση, φυσικά και πρέπει να υπάρχουν. Άλλωστε και εγώ πήγα σε αρκετά χάτιμ.

-Πρέπει να κρατάμε ζωντανές τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες μας. Και αυτό το ανέφερα και στα Σαράντα Κουρμπάνια όπου πήγα. Αυτές κρατάν ζωντανές τις κοινωνίες.

-Η Αριστερά για χρόνια λέει τα ίδια για τα εκλογικό σύστημα. Το 3% είναι αντιδημοκρατικό, δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Σε μια αναφορά που έκανε Ο Μανώλης Γλέζος στην κοινοβουλευτική μας ομάδα., είπε πως η πρώτη μας δουλειά θα είναι να καταργήσουμε αυτό ο εκλογικό σύστημα και να φέρουμε την απλή αναλογική.

Εμείς δεν θέλουμε ψήφους με το ζόρι, με απειλές και με άλλα μέσα, μόνο με το χαμόγελο.