ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλύφθηκε ναός της Αθηνάς στο Ντένιζλι

Κατά τις ανασκαφές που γίνονται στην πόλη της αρχαίας Λαοδίκειας κοντά στην συνοικία Εσκιχισάρ του Ντένιζλι, βρέθηκε ναός της θεάς Αθηνάς –θεά της ύφανσης- του 2ου μ.Χ. αιώνα. Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής των ανασκαφών στην Λαοδίκεια καθηγητής Τζελάλ Σιμσέκ ανέφερε πως με τα μνημεία που βρίσκονται στις ανασκαφές, φαίνεται πως η ιστορία της ύφανσης στο Ντένιζλι, πάει 4 χιλιάδες χρόνια πίσω. Οι ανασκαφές στην αρχαία Λαοδίκεια συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα.

Στις ανασκαφές που γίνονται υπό την προεδρία του καθηγητή Τζεμίλ Σιμσέκ, βρέθηκε στους προηγούμενους μήνες ο μεγαλύτερος ιερός χώρος της αρχαίας περιόδου. Κατά τις ανασκαφές στον ιερό χώρο άρχισαν να αναστυλώνουν τις τεράστιες κολόνες του ναού, ύψους 15 μέτρων και βάρους 12 τόνων. Στις ανασκαφές που έγιναν βρέθηκε πως υπήρχαν τρεις διαφορετικοί ναοί. Ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε πως ανήκε στον Δία τον επικεφαλής των θεών, ενώ ο δεύτερος ναός στην θεά της ύφανσης την Αθηνά.

Βίντεο στην διεύθυνση

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/33598/0/1/denizli-de-athena-nin-tapinagi-ortaya-cikti.aspx

Εφ. Χουριέτ 12/6/2012

Σχόλιο : Αλήθεια ποιοί τους έχτισαν αυτούς τους ναούς ; Τίποτε Χιττίτες ; Μήπως τίποτε πρωτο-Τούρκοι ; …… Δεν μας λέει ο καθηγητής. Πάντως τα γράμματα των επιγραφών που φαίνονται στο βίντεο μιλάνε από μόνα τους.