ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ¨ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ¨ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρχίζουν οι εργασίες επισκευής στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη

Με βάση τις πληροφορίες από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, το σχέδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 5 μήνες, οι εργασίες στο σπίτι του Ατατούρκ γίνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ λόγω των εργασιών επισκευής από τις 18/6/2012 το σπίτι θα παραμείνει προσωρινά κλειστό.

Oι εργασίες που σχεδιάζονται να γίνουν στο ιστορικό κτίριο που φέρει ιδιαίτερη πνευματική σημασία για τον Τουρκικό λαό, θα πραγματοποιηθούν με τρόπο σύμφωνο με την αρχική μορφή του κτιρίου, με ανανέωση βάσει των σύγχρονων ιδεών για τα μουσεία και αντάξιο της μνήμης του Ατατούρκ.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς ανέφερε πως θα κατασκευαστεί ένας ειδικός πεζόδρομος από την πλατεία Ροτόντας στην Θεσσαλονίκη προς το σπίτι του Ατατούρκ. Ανέφερε πως το σχέδιο περιλαμβάνει ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του Ατατούρκ θα εξωραϊστεί, θα ομορφύνει το πάρκινγκ αυτοκινήτων, θα κατασκευαστεί χώρος αναψυχής, και πρόσθεσε πως το σχέδιο το στηρίζει ο Μπουτάρης ο οποίος αναμένει Τούρκους πολίτες να επισκεπτούνε την πόλη.

Εφ. Μπιρλίκ 8/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone