ΤΖΑΜΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΜΕΝΤ (ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ)

Θα κατασκευαστεί στο Ντιγιαρμπακίρ το μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας

Θα κατασκευαστεί στο Ντιγιαρμπακίρ, στον χώρο όπου βρίσκεται το στάδιο Ατατούρκ, το μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας χωρητικότητας 20 χιλιάδων ατόμων.

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ – Στον χώρο του σταδίου Ατατούρκ έκτασης 51.000 τ.μ. θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας. Με βάση την ανακοίνωση της μουφτείας Ντιγιαρμπακίρ το τζαμί θα κατασκευαστεί από βασάλτη, παρόμοιο με το Μετζίτ-Νεμπεβί της Μεδίνας, και προβλέπεται να έχει χωρητικότητα 20 χιλιάδων ατόμων. Στο τζαμί θα υπάρχουν ειδικοί χώροι ώστε να μπορούνε άνετα να προσευχηθούνε και να ακούνε το κήρυγμα και οι άνθρωποι με σωματικά προβλήματα.

Ο μουφτής Ντιγιαρμπακίρ Νιμετουλάχ Ερντογμούς σε δήλωση του προς τον ανταποκριτή του ΑΑ, ανέφερε πως από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στην πόλη άρχισε εργασίες σχετικά με την έκταση αυτή.

Ο Ερντογμούς ανέφερε πως λόγω της ανάπτυξης της περιοχής πλέον το Ουλού τζαμί –παρά τα ιστορικά του χαρακτηριστικά- δεν είναι επαρκές για την πόλη, και ότι για αυτό άρχισε να σχεδιάζει ένα τζαμί που θα είναι στο κέντρο της πόλης και θα είναι το μεγαλύτερο της Τουρκίας.

………………………

Ο Ερντογούς δήλωσε : ¨Θα κατασκευαστεί εξολοκλήρου με την συμβολή των κατοίκων του Ντιγιαρμπακίρ.

………………………

Το τζαμί αυτό θα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.

……………..

 Εφ. Ραντικάλ 8/6/2012

Σχόλιο : Φυσικά και δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας θα χτιστεί στην άτυπη πρωτεύουσα του Κουρδιστάν. Προφανώς έχει να πάιξει σοβαρό πολιτικό ρόλο, όπως κάνουν και αλλού τα ενεργούμενα της Άγκυρας.