ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Ν.ΥΟΡΚΗ

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βάδισαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Η πορεία στην πόλη της Ν. Υόρκης η οποία άρχισε 31 χρόνια πριν σαν διαμαρτυρία της ¨Αρμενικής γενοκτονίας¨ , με τον καιρό άρχισε να γιορτάζεται σαν ¨Πορεία τουρκικής μέρας¨. Η ετησίως γιορταζόμενη μέρα μνήμης του Ατατούρκ και της αθλητικής νεολαίας της 19ης Μαΐου, φέτος γιορτάστηκε ταυτόχρονα με την ¨Τουρκική Μέρα¨, φέρνοντας σε επαφή άτομα τουρκικών φυλών και κρατών από όλο τον κόσμο.

Με αυτή την αφορμή οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βίωσαν το μεγαλείο και την περηφάνια να βαδίσουν στους δρόμους της Ν.Υόρκης μαζί με τους άλλους τους τουρκικούς συλλόγους.

Στην πορεία μετείχαν σύλλογοι Τούρκων από ¨Βόρεια Κύπρο¨, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Βαλκάνια, Τσερκεζία, Κριμαία, Κιργιζιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακιστάν και Αχίσκας.

Την ¨Πορεία Τουρκικής μέρας¨ στήριξαν με την παρουσία τους ερχόμενοι από την Τουρκία ο Υπουργός Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Κεμάλ Γιουρτνάτς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός επικρατείας Αλή Μπαμπατζάν και ο Τούρκος πρέσβης στα Η.Ε. Ερτουγρούλ Απακάν.

 Εφ. Μπιρλίκ 30-5-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone