Ο ΛΗΣΤΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΔΒΚ ΠΕΡΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

«Ευχόμαστε να μην κάνουν του κεφαλιού τους» είπε ο Έρογλου καλώντας την ΕΕ να αξιολογήσει κατά πόσο είναι σωστή η παραχώρηση βάσης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Ντερβίς Έρογλου σχολιάζοντας τις ειδήσεις περί αιτήματος του Ισραήλ για αεροπορική βάση στην Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (ΡΔΝΚ) είπε τα εξής:

«Η ευχή μας είναι να μην κάνουν του κεφαλιού τους και να μην δώσουν την ευκαιρία σε γεγονότα που θα ανεβάσουν περαιτέρω το θερμόμετρο στη Μεσόγειο».

Ο Ντερβίς Έρογλου που βρέθηκε στην Τραπεζούντα είπε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αξιολογήσει αν και κατά πόσο είναι σωστό ή όχι η παραχώρηση βάσης στο Ισραήλ στην ΡΔΝΚ.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ δήλωσε τα εξής:

«Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως δεν έχει παραχωρηθεί μια τέτοια βάση. Αλλά αν λάβουμε υπόψη μονάχα τη συνεργασία τους στις έρευνες πετρελαίου και τους επισκέπτες που βρέθηκαν δυο φορές στο Νότο τις τελευταίες μέρες είναι εμφανές ότι θα αναπτύξουν αυτήν την συνεργασία. Ευχόμαστε να μην κάνουν του κεφαλιού τους και να μην δώσουν την ευκαιρία σε γεγονότα που θα ανεβάσουν περαιτέρω το θερμόμετρο στη Μεσόγειο».

TRT 26/5/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone