ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ

Μνημείο για την γενοκτονία των Ασσυρίων στο Ερεβάν

Μνημείο για την γενοκτονία των Ασσυρίων στήθηκε στην πρωτεύουσα της Αρμενίας το Ερεβάν. Ο Τουμά Τσελίκ-ιδιοκτήτης της εφημερίδας Σάμπρο δήλωσε πως ¨Μέχρι σήμερα οι Αρμένιοι θεωρούσαν ανάξιο λόγου ακόμη και να συζητήσουν την γενοκτονία των Ασσυρίων. Για αυτό πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα¨.

Ο Σαμπρί Ατμάν-πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας της Ασσυριακής Γενοκτονίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του δήμου Ερεβάν να ανεγείρει μνημείο για την Ασσυριακή γενοκτονία. Ο Ατμάν εξέφρασε την πίστη του πως και το Αρμενικό κοινοβούλιο θα αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ασσύριων.

Στο Μάρντιν ο Τουμά Τσελίκ-ιδιοκτήτης της εφημερίδας Σάμπρο που βγαίνει στα τουρκικά και ασσυριακά , σχολίασε πως η ανέγερση του μνημείου είναι ένα θετικό βήμα, και δήλωσε : Στα 1915 η οργάνωση Ένωση και Πρόοδος εντός του Οθωμανικού κράτους αποφάσισε την γενοκτονία Αρμένιων και Ασσύριων. Συνολικά το 1/3 των Ασσύριων, δηλαδή περίπου 500.000 Ασσύριοι είτε σκοτώθηκαν είτε σύρθηκαν αλλού. Οι Ασσύριοι για την γενοκτονία χρησιμοποιούν την λέξη Seyfo.

………………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 30-5-2012

Σχόλιο : Ως και οι Ασσύριοι κάνουν βήματα…