ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ;

Τζαχιντέ Χασεκί : ¨Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη εκπαίδευσης¨

Η Επιτροπή Κατήχησης της αιρετής μουφτείας Κομοτηνής οργάνωσε στις 9 Μαίου 2012 στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) εκδήλωση ενημέρωσης των νέων μητέρων. Οι νέες μητέρες που μετείχαν στην εκδήλωση άκουσαν προσεκτικά το πρόγραμμα και με ευχαρίστηση παρακολούθησαν θέματα σχετικά με την ακεραιότητα και την ανάπτυξη της οικογένειας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κατήχησης που υπάγεται στην αιρετή μουφτεία Κομοτηνής Τζαχιντέ Χασεκί προέβη σε δήλωση προς την εφημερίδα Μπιρλίκ, σχετικά με την εκδήλωση. Η Τζαχιντέ Χασεκί δήλωσε τα εξής :

¨Εμείς ως Επιτροπή Κατήχησης της μουφτείας Κομοτηνής σε συγκεκριμένες περιόδους οργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθυνόμενα σε νέες μητέρες. Σε αυτά τα σεμινάρια τα θέματα στρέφονται περισσότερο γύρω από την ενδοοικογενειακή επικοινωνία, την επικοινωνία μητέρας-πατέρα. Τα θέματα αναπτύσσονται από ψυχολόγους, παιδαγωγούς και ανθρώπους της θρησκείας ,ενώ γίνονται και παρουσιάσεις με σλάιντ. Σήμερα ως κάτι διαφορετικό και νέο προσθέσαμε και μια εκδήλωση τροφίμων. Σε αυτήν μετέχουν πολύ ικανές γυναίκες μαθητές μας. Διότι εμείς ως μουφτεία κάνουμε μαθήματα σε διαφορετικές μέρες σε 14 διαφορετικές περιοχές, σε περίπου 500 γυναίκες. Σήμερα λοιπόν εδώ οργανώσαμε μια φιλανθρωπική εκδήλωση κατά την οποία οι μαθητευόμενες φίλες ετοίμασαν όλες κάτι. Όλα αυτά αποτελούν τον μόχθο των γυναικών μας. Εδώ τα έσοδα που θα έχουμε από αυτά θα πάνε στο φιλανθρωπικό ταμείο που έχουμε.

Όταν υπάρξει ανάγκη προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και στην εκπαίδευση των παιδιών.

Εφ. Μπιρλίκ 10-5-2012

Σχόλιο : 14 διαφορετικά μέρη, 500 γυναίκες…. ΤΑ ΓΡΟΣΙΑ ΠΟΘΕΝ ; Το ερώτημα ρητορικό…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone