ΤΕΛΕΤΗ ΧΑΤΙΜ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ…

Τελετές χάτιμ στην Ξάνθη

Τελετή Χάτιμ στον Κένταυρο

 Στις 19 και 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον χωριό Κένταυρο της ορεινής περιοχής, ενθουσιώδες τελετές, κουρμπάνι και χάτιμ. Στις 19 Μαΐου σφάχτηκαν τα κουρμπάνια συνοδεία της προσευχής που έκανε ο βοηθός μουφτή Αχμέτ Χράλογλου. Στις 20 Μαΐου η τελετή χάτιμ πρόσφερε ενθουσιώδεις στιγμές στους μετέχοντες, υπό την επίβλεψη των δασκάλων των μαθημάτων Κορανίου Φατμά Ιμάμ, Χασάν Πετσενέκ, Χουσείν Καραχούς, Χασάν Κάλφα, Φεχμί Παλαζλί, Σαμί Ιμαίλκο, Ιντρίς Νταγκαλά και Εμινέ Αμπντουλλάχ. Δεν διέφυγε της προσοχής η σωστή απαγγελία του Κορανίου από τα παιδιά και ωραία ανάγνωση των ποιημάτων.

 Στην τελετή κοντά στα στο μεγάλο πλήθος μετείχαν στην τελετή ο πρόξενος της μητέρας πατρίδας μας Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο μουφτής μας Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής μας Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο διευθυντής της Ζιραάτ Ξάνθης Ομέρ Τσαγί, πρώην βουλευτές, και ο διευθυντής των μαθημάτων Κορανίου Ισμάηλ Αγά-Κωνσταντινούπολης Μαχσούν Βανλίογλου. Ο μουφτής μας Αχμέτ Μέτε κατά την ομιλία του μετά την τελετή χάτιμ, συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους των μαθημάτων Κορανίου και στεκόμενος στο θέμα της ενότητας είπε πως αυτή πρέπει να επιδεικνύεται πρακτικά στην ζωή και όχι στα λόγια.

…………………………

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  23-5-2012

Σχόλιο : Ωραία φωτογραφία ! Τρισευτυχισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ χαμογελά, ενώ πίσω του (και κυριολεκτικά…) βρίσκονται ο Τούρκος πρόξενος και ο ψευδομουφτής Μέτε.