Η ΠΙΟΝΓΙΑΓΚ ΤΟΥ ΣΑΡΙΓΚΙΟΥΛ

Η Πιονγιάνγκ του Σαριγκιούλ

Ο δήμος του Σίσλι με το σύνθημα ¨Πάρε την σημαία σου κι έλα στην γιορτή σου¨ για τους εορτασμούς της 19ης Μαΐου, στόλισε παντού με σημαίες την πόλη, θυμίζοντας την Βόρεια Κορέα.

Ο δήμος του Σίσλι εν όψει των εορτασμών για την 19η Μαΐου κρέμασε σε πολλά μέρη της πόλης τουρκικές σημαίες και αφίσες του Ατατούρκ. Ο δήμος του Σίσλι με το σύνθημα ¨Πάρε την σημαία σου κι έλα στην γιορτή σου¨ , σκέπασε και τα γραφεία της εφημερίδας Αγος με τις τεράστιες τουρκικές σημαίες και αφίσες του Ατατούρκ. Ο σύμβουλος τύπου του δήμου Σίσλι Αζίζ Οζχάν σε δήλωση του στην εφημερίδα Ταράφ ανέφερε πως ¨Δεν υπήρξε κάποια πρόθεση, απλά καθώς η εφημερίδα Άγος βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο μπορεί κι εκεί να στολίστηκε ο χώρος με κρεμασμένες σημαίες¨.

3 χιλιάδες τετραγωνικά σημαία είχαν ανοίξει

Παλιότερα ο δήμος Σίσλι στο Μετζιντιέκοϊ είχε ανοίξει τουρκική σημαία μήκους 3.800 μέτρων και πλάτους τεσσάρων που ήταν υποψήφια ως σημαία με το μεγαλύτερο μήκος. Χιλιάδες Κωνσταντινουπολίτες είχαν μεταφέρει από χέρι σε χέρι μέσα σε 2 ώρες και 15 λεπτά την σημαία στην πλατεία Ταξίμ.

Eφ. Ταράφ 15-5-2012

Σχόλιο : Η εφημερίδα Άγος είναι η εφημερίδα του δολοφονηθέντος Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. Ο κύριος αυτός έχει έρθει επανειλημμένα στην ελληνική Θράκη και έχει δώσει ακόμη και χρήματα για επισκευή τζαμιού. Για δείτε την παρακάτω φωτογραφία

Τα πρόσωπα στον τάφο του Σαδίκ είναι ως εξής :

1-  Ισίκ Αχμέτ-χήρα Σαδίκ Αχμέτ. 

2- -Δήμαρχος του Σίσλι, Μουσταφά Σαριγκιούλ.

3- Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς

4- Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά

5- Πρόεδρος (τότε) του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας Φερρούχ Οζκάν.