ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μπαγίκ : Η σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και την Τουρκία θα ενταθεί

Ο Τζεμίλ Μπαγίκ μέλος του KCK ((Union of Communities in Kurdistan) ανέφερε πως η σύγκρουση δυνάμεων στην περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Ιράν θα ενταθεί και θα εμβαθυνθεί. Δήλωσε πως ¨ Η αντίθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράν θα αυξηθεί. Αυτό θα ενταθεί ιδιαίτερα πάνω στο θέμα του Ιράκ. Η Τουρκία μελλοντικά θα αποτελέσει βάση επίθεσης ενάντια στο Ιράν. Μάλιστα θα προκαλέσει ένταση με το Αζερμπαϊτζάν, θα προκαλέσει συνοριακή ένταση, θα προκαλέσει ένταση με τα πυρηνικά όπλα. Το Ιράν το έχει αντιληφθεί αυτό¨.

Ο Μπαγίκ τονίζει πως οι Άραβες δεν θέλουν η Τουρκία να έχει μεγάλη διείσδυση στην Συρία και ανέφερε πως η Τουρκία είναι πράκτορας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

……………………

Ο Μπαγίκ ανέφερε πως ……¨Δεν υπάρχει Αραβικός κόσμος που να προσφεύγει στον Ερντογάν. Αντιλήφθηκαν πως η Τουρκία καλύπτοντας κάποιες ευαισθησίες των Αράβων και εκμεταλλευόμενη τις αντιισραηλινές θέσεις τους, παρενοχλεί το Ισραήλ, έτσι ώστε να αυξήσει την διείσδυση της στην Μέση Ανατολή. Είδαν ότι με τέτοιες πονηρές πολιτικές η Τουρκία επιχειρεί να περάσει στους Αραβικούς λαούς τον Νεοοθωμανισμό.

………………….

Κατάλαβαν πως η Τουρκία χρησιμοποιεί την αντίθεση της στο Ισραήλ ως όχημα για να διεισδύσει στον κόσμο της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα κάποιοι λένε πως πρόκειται για συνωμοσία.

……………….

Μάλιστα και η αντιπυραυλική ασπίδα που προστατεύει το Ισραήλ στήθηκε στην Τουρκία. Στο στάδιο που έφτασαν τα πράματα το Ιράν αλλά και όλος ο Αραβικός κόσμος είδαν πως η Τουρκία είναι ο πράκτορας, ο υπεργολάβος των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. Αυτή την στιγμή η Τουρκία προδίδει την Μεσοανατολική και ισλαμική κουλτούρα. Ο πύργος της Μέσης Ανατολής που επί αιώνες δεν έπεφτε από τις επιθέσεις του καπιταλισμού επιδιώκεται να παραδοθεί μέσω της Τουρκίας και του ΑΚΠ.

……………….

 Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 5-5-2012