¨ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, MIA ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ¨

Μία θρησκεία

Πρώτα δεν μπορέσαμε να το πιστέψουμε.

Σκεφθήκαμε πως θα υπάρχει κάποιο λάθος, κοιτάξαμε λάθος δεν υπήρχε. Ίσως του ξέφυγε είπαμε, που και πού γίνεται και μετά τα μαζεύει. ¨Οοοχι την άλλη μέρα την ίδια κουβέντα είπε κατά τον ίδιο τρόπο. Τότε αντιληφθήκαμε ως η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας ανέφερε την κουβέντα που δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε όταν παρέθετε τις ¨κόκκινες γραμμές του κράτους¨.

Άρχισε λέγοντας για ¨Ένα έθνος, ένα κράτος, μία σημαία¨ και τελείωσε λέγοντας για ¨Μία θρησκεία¨.

Τα υπόλοιπα ¨ένα¨ είναι συζητήσιμα, αλλά όταν δηλώνεις για ¨κρατική κόκκινη γραμμή της μίας θρησκείας¨ τότε διαπράττεις βαρύ αδίκημα.

Αυτό σημαίνει έξοδος από το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους και παραβίαση των νόμων του συντάγματος.

Όπως η ανθρωποκτονία είναι αδίκημα, έτσι και το να δηλώνεις πως ¨κόκκινη γραμμή της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι η μια θρησκεία¨, το να συνδέεις το κράτος με την θρησκεία, το να θεωρείς ¨αδίκημα¨ οποιαδήποτε πίστη πέραν της μόνης θρησκείας, και το να δηλώνεις στους πολίτες πως θα υποχρεωθούν να υιοθετήσουν την θρησκεία που επέλεξε το κράτος, είναι και αυτά αδικήματα.

Μάλιστα αν με ρωτήσετε πρόκειται για βαρύ αδίκημα. Διότι εάν υπάρξει απόπειρα αλλαγής της λαϊκής δομής του κράτους, η κοινωνία θα διαιρεθεί και εδώ θα γίνει χειρότερα από τον Λίβανο. Θα πεθάνει πολύ κόσμος. Θα χυθεί πολύ αίμα. Ένας πρωθυπουργός ακόμη και αν έχει πίσω του το 50% δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει, να δηλώνει και να επιχειρεί να αλλάξει την λαϊκή δομή της πατρίδας. Έχει πίσω του το 50% αλλά έχει επίσης απέναντι του το 50%.

Και αν επιχειρήσει να βγει από το λαϊκό καθεστώς τότε δεν θα βρει πίσω του όλο το 50%.

…………………

Ούτε ο πρωθυπουργός Ερντογάν ούτε κανένας άλλος μπορεί παραβλέποντας έναν πολύ αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, να κάνει βήματα εξόδου από το λαϊκό χαρακτήρα της Τουρκίας.

Τα ΜΜΕ του Ερντογάν και η συντηρητική βάση του Ερντογάν χειροκροτάνε κάθε κίνηση του πρωθυπουργού χωρίς να την περάσουν από κόσκινο, αλλά αυτή η απεριόριστη στήριξη μας οδηγεί σε χάος.

Κατά την γνώμη μου το κεφάλαιο της Ανατολίας που σήμερα στηρίζει τον Ερντογάν, ας το ξανασκεφτεί διότι αν ξεσπάσει αυτός ο εμφύλιος πόλεμος τότε ούτε κεφάλαιο θα μείνει ούτε Τουρκία.

Ο Χουσείν Τσελίκ χτες μετά από ερώτημα της Λαλέ Κεμάλ προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση δηλώνοντας πως ¨Μπορεί να είναι λάθος, να ξέφυγε…Ισχυρισμός για μία-μόνη θρησκεία σε λαϊκό κράτος είναι αντίθετο στην φύση των πραγμάτων¨, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Πάντως ο Ερντογάν δεν έκανε τέτοια δήλωση για γλωσσικό λάθος.

…………….

Ο πρωθυπουργός πάει σαν φορτηγό δίχως φρένα.

Εάν η διοίκηση του ΑΚΠ, η βάση του και τα ΜΜΕ σωπάσουν, και δεν υπάρξει κάποιο εμπόδιο σε αυτή την πορεία, δεν προειδοποιήσουν, δεν σταματήσουν, τότε θα βιώσουμε ένα χάος ανεπανάληπτο στην ιστορία μας. Μια Τουρκία που θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει το λαϊκό χαρακτήρα, θα φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στην ισορροπία της περιοχής αλλά και όλου του κόσμου.

Δεν μπορείτε να υποθέσετε τα αποτελέσματα κάτι τέτοιου ; Αυτό που βλέπετε δεν σας τρομάζει ; Ο μπελάς δηλώνει πως έρχεται.

Καθώς όμως αυτός ο μπελάς θα είναι φοβερά αιματηρός, όλοι σήμερα αντί να σωπαίνουν θα έπρεπε να τα βάλουν αυτά στο μυαλό τους.

 Eφ.Ταράφ 8-5-2012

Αχμέτ Αλτάν