ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΕΙ

 Ο υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα να απεργήσει

Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά την σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΑΚΠ αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, από την Συρία και την κρίση που προέκυψε με το γάλα στα σχολεία, και από το ματς Γαλατάσεράι-Φενέρμπαχτσέ ως τα θέματα της οικονομίας. Μετά την σύνοδο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε πως εάν δοθεί στους υπαλλήλους αύξηση μεγαλύτερη από το 3+3 η Τουρκία θα γίνει στα οικονομικά της σαν την Ελλάδα. Όταν οι δημοσιογράφοι του ανέφεραν πως οι υπάλληλοι είπαν πως δεν τους άρεσε το ποσοστό αύξησης και ότι θα πάνε σε απεργία απάντησε λέγοντας πως ¨Ο υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα απεργίας¨.

…………………

Συνέχισε λέγοντας : Οι αυξήσεις που δώσαμε είναι πάντοτε πάνω από τον πληθωρισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε την Τουρκία σαν ένα σύνολο, διότι αν υπάρξει μια αδυναμία η μοίρα μας θα είναι ίδια με αυτήν της Ελλάδας και της Ισπανίας. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να έχει μια τέτοια μοίρα. Εάν τώρα είμαστε μέσα σε οικονομική πειθαρχία, και εάν η οικονομία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται πετυχημένα αυτό οφείλεται σε αυτούς τους καλούς υπολογισμούς. Μα διαφορετικά είδαμε, τα συνδικάτα ζητούσαν αυξήσεις 30%, 50% και 100%. Πρέπει να διαισθανθούν και οι ίδιοι το βάρος της ευθύνης για την οικονομία. Εάν δεν το διαισθανθούν κάνουν λάθος σε βάρος της χώρας¨.

…………….

Εφ. Μπιργκιούν 15-5-2012

Σχόλιο : Αυτό που δήλωσε ο Ερντογάν σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους στην Τουρκία είναι αληθές. Στην Τουρκία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα απεργίας ! 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone