ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

HPG : Θα δικάσουμε τον Τσελίκ

Η Κεντρική Διοίκηση του HPG (στρατιωτικό τμήμα του ΠΚΚ) ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια ελέγχου δρόμων από αντάρτες συνελήφθη ο δήμαρχος της πόλης Κουλπ και στέλεχος του ΑΚΠ Βεϊσέλ Τσιτσέκ.

Το HPG ανακοινώνοντας πως ο Τσελίκ θα δικαστεί, απευθύνει σκληρή προειδοποίηση σε αυτού που συνεργάζονται με το ΑΚΠ στην τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως ¨Οι ασκούντες την φασιστική διοίκηση του ΑΚΠ θα δικάζονται¨

………………..

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης υπενθυμίζει πως δυνάμεις των ανταρτών στις 12 Μαΐου και ώρα 16.00 έκαναν έλεγχο οχημάτων στην περιοχή Σενγιαγιλά στον δρόμο μεταξύ Κουλπ και Μους του νομού Ντιγιαρμπακίρ και γράφει :

¨Μέχρι τις 20.00 ελέγχθηκαν 50 αυτοκίνητα, έγινε έλεγχος ταυτοτήτων και έγινε προπαγάνδα στον κόσμο. Επίσης συνελήφθη ο πρόεδρος της επαρχίας Κουλπ και επικεφαλής των Κορουτζού Βεϊσέλ Τσελίκ. Μετά την δράση αυτή, άρχισε και συνεχίζεται επιχείρηση του κατοχικού στρατού της T.C. ¨

Η Κεντρική Διοίκηση του HPG υπενθυμίζοντας παλαιότερη ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου του KCK αναφέρει πως ¨Αυτοί οι οποίοι συνεργάζονται με το τουρκικό κράτος και το ΑΚΠ στις βρώμικες πολιτικές που ασκούνται στο Κουρδιστάν, διαπράττουν το αδίκημα της προδοσίας. Αποτελεί μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας να επιχειρείς να εξαφανίσεις την ύπαρξη ενός λαού για χάρη των προσωπικών ή οικογενειακών συμφερόντων. Αυτοί οι οποίοι κατά την ώρα που εφαρμόζονται τόσο ξεκάθαρα στο Κουρδιστάν οι πολιτικές του αποδεκατισμού, θέτουν εαυτόν εντός της πολιτικής του ειδικού πολέμου του ΑΚΠ και του τουρκικού κράτους, φυσικά και βρίσκονται στην βάση αυτών που θα υποστούν κυρώσεις από την νόμιμη άμυνα του HPG¨.

…………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 15-5-2012