ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ

Σύγκρουση στα σύνορα Ντιγιαρμπακίρ-Μους

Στα πλαίσια των επιχειρήσεων που γίνονται για την σωτηρία του Βεϊσέλ Τσελίκ περιφερειάρχη της περιοχής Κουλπ και στελέχους του ΑΚΠ, ο οποίος απήχθη από τρομοκράτες του ΠΚΚ που είχαν διακόψει την κυκλοφορία μεταξύ Κουλπ και Μους, υπήρξε ένοπλη σύγκρουση κατά την οποία 1 αστυνομικός έγινε μάρτυρας, 3 στρατιώτες και ένας κορουτζού τραυματίστηκαν, ενώ σκοτώθηκαν και 4 τρομοκράτες.

Οι τρομοκράτες του ΠΚΚ στις 13 Μαίου έκοψαν τον δρόμο στην περιοχή Σενιγιαλά μεταξύ Κουλπ και Μους και απήγαγαν τον Βεϊσέλ Τσελίκ. Μετά την απαγωγή του Τσελίκ άρχισε στρατιωτική επιχείρηση με αεροπορική στήριξη στο τρίγωνο Ντιγιαρμπακίρ-Μους-Μπίνγκιολ, όπου θα μπορούσαν να είχαν διαφύγει οι τρομοκράτες. Για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών και για την σωτηρία του Τσελίκ, οι επιχειρήσεις στις οποίες μετάσχουν Στρατοχωροφυλακή, επιχειρησιακές μονάδες της αστυνομίας και φύλακες χωριών (κορουτζού) που ξέρουν καλά την περιοχή, εστιάζονται στις περιοχές Σερί Σεπί, Σενιγιαλά και στο όρος Κοζμέ.

…………..

Στην περιοχή ελικόπτερα μετέφεραν ειδικές δυνάμεις, ενώ ελικόπτερα τύπου Κόμπρα έβαλαν έντονα σε περιοχές όπου βρισκόταν τρομοκράτες του ΠΚΚ. Επίσης στις ίδιες περιοχές έγιναν έντονες βολές πυροβολικού από μονάδες που βρίσκονταν κοντά.

 Εφ. Χουριέτ 21-5-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone