¨ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ¨…ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση για την τήρηση ενός λεπτού σιγής

Kεμαλίστριες γυναίκες προκάλεσαν ταραχή κατά την τελετή που έγινε στην πλατεία Ταξίμ, καθώς οργίστηκαν επειδή δεν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Φέτος για πρώτη φορά οι εορτασμοί για την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης Ατατούρκ, Γιορτής Αθλητισμού και Νεολαίας μεταφέρθηκαν από τα στάδια στους δρόμους και τις πλατείες. Ακόμη και στην τελετή στο μαυσωλείο του Ατατούρκ, εκτός από τον υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, η κρατική ηγεσία δεν μετείχε. Στην τελετή στο μαυσωλείο του Ατατούρκ δεν μετείχε ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ, ούτε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ούτε οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Χτες στα στάδια όπου πέρσι οι κρατικοί αξιωματούχοι και αξιωματικοί παρακολουθούσαν τις λαμπρές εκδηλώσεις, φέτος έγινε μόνο η παρέλαση νεολαίας. Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Χτες στην στολισμένη με σημαίες πλατεία Ταξίμ υπήρχαν και Βορειοκορεάτες τουρίστες. Ο Βορειοκορεάτης τουρίστας Σαγκιόν Λι τραβώντας αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στις τουρκικές σημαίες, ανέφερε πως αισθάνθηκε σαν να βρίσκεται στην χώρα του. Ο Σαγκιόν Λι ανέφερε πως ¨Μόλις ήρθα στην Τουρκία αλλά δεν αισθάνομαι ξένος. Η Τουρκία με αυτές τις σημαίες γύρω γύρω μοιάζει πολύ με την πατρίδα μας¨.
Διαμαρτυρία στο Ταξίμ για την σιγή ενός λεπτού.

Ο χώρος για τους επίσημους εορτασμούς στην Κωνσταντινούπολη ήταν το μνημείο του Ατατούρκ στην πλατεία Ταξίμ. Στην τελετή μετείχε ο Διευθυντής της Δημοτικής Υπηρεσίας Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντινούπολης Νουμάν Γκιουζέι και η ένταση ξέσπασε την ώρα κατάθεσης στεφανιών. Ομάδα που λέγεται πως ήταν του κόμματος DSP φώναξαν ¨Θέλουμε σιγή για τον Ατατούρκ¨, ¨Θέλουμε πρώτα σιγή¨ και βάδισαν ενάντια στον Γκιουζέι. Επενέβησαν κάποιοι λέγοντας πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή μετά την κατάθεση των στεφανιών. Η ομάδα έλεγε πως η τελετή θα έπρεπε να αρχίσει με ενός λεπτού σιγή. Μετά την λογομαχία η ομάδα του DSP κράτησε ενός λεπτού σιγή μπροστά στο μνημείο.

……………….

Εφ. Ταράφ 20-5-2012

Σχόλιο : Παρακάτω είναι το βίντεο από το συγκεκριμένο επεισόδιο

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone