Η 19Η ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η 19η Μαΐου δεν είναι γιορτή αλλά γενοκτονία ! 

Η αλήθεια των ιστορικών γενοκτονιών δεν μπορεί να καλυφθεί με πλαστές γιορτές ! Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας όπως επιχείρησε να καλύψει την επέτειο της γενοκτονίας Αρμένιων – Ασσύριων της 24ης Απριλίου με την θέσπιση της 23ης Απριλίου ως ημέρας ¨ίδρυσης της δημοκρατίας και γιορτής του Παιδιού¨, έτσι έκανε και στην 19η Μαΐου επέτειο της γενοκτονίας των γενοκτονίας του αρχαίου λαού των Ελλήνων σε Μικρή Ασία και Θράκη, την οποία ανακήρυξε ως ¨Ημέρα τιμής του Ατατούρκ, Γιορτής του Αθλητισμού και της Νεολαίας¨.

 Αν οι εθνικές γιορτές μια χώρας, αδιαφορώντας για την νομιμότητα, μετατρέπονται σε επίδειξη μιας ρατσιστικής εξουσίας και σε όχημα απειλής των άλλων εθνών, τότε θα ήταν αφελές να αγνοηθεί αυτή η ¨καλή θέληση¨. Αλλά και εάν αυτές οι γιορτές μετατρέπονται σε οχήματα συγκάλυψης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας (γενοκτονίες και πογκρόμ) που τέλεσε ένα έθνος, είναι πολύ επικίνδυνο να παραβλέπονται αυτές οι πολιτικές. Κανένα κράτος δεν παραβίασε τόσο πολύ υπό την ηγεμονία του τη τιμή των λαών και των ανθρώπων και κανένα δεν υπήρξε τόσο γενοκτόνο. Η σχεδόν 150 ετών βαρβαρότητα, από την εποχή του Ένωση και πρόοδος μέχρι την συνέχεια του την Τουρκική Δημοκρατία , μετέτρεψε την περιοχή της τουρκικής ηγεμονίας σε νεκροταφείο λαών. Μέσα στην περίοδο των 600 περίπου ετών, μέσα στο συνηθισμένο σύστημα αυθαιρεσίας των κατασχέσεων ή και αποκεφαλισμού όποιου σήκωνε κεφάλι, δεν επετράπη να σωθεί κανένας λαός από τα χέρια τους. Η βαρβαρότητα του Ένωση και Πρόοδος εκμεταλλευόμενη τις διεθνείς ισορροπίες και χάρη στις βρώμικες συμμαχίες που συνήψε, ποτέ δεν λογοδότησε ενώπιον της ανθρωπότητας για τα εκατομμύρια των δολοφονιών σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Βαλκάνια σε βάρος των λαών που διασώθηκαν από τον Οθωμανικό ζυγό. Η T.C. που ιδρύθηκε πάνω στους νεκρούς επιχειρεί αυτές ακριβώς τις ιστορικές αλήθειες να τις συγκαλύψει με πλαστές γιορτές.

Μάλιστα λαοί με ιστορία χιλιάδων ετών, αρχαίοι λαοί-ηγέτες του πολιτισμού, με γενοκτονίες και εξορίες είχαν φτάσει στο σημείο της εξαφάνισης και κατέστησαν μειονότητες.

Όπου και αν κοιτάξουμε στη Ανατολία, από την Μεσοποταμία και τον Καύκασο ως την Θράκη, βλέπουμε την ιστορική κληρονομιά των λαών που υπέστησαν γενοκτονία.

………………

Ακόμη κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία για να δούνε την πολιτιστική κληρονομιά των λαών που υπέστησαν γενοκτονία. Οι κυρίαρχοι της T.C. χωρίς να ντρέπονται αρνούνται και επιχειρούν εξαφανίσουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την οποία αποκομίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ.

Στο διάστημα από το 1912 μέχρι το 1924, οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Θράκης ξηλώθηκαν από τις αρχαίες του πατρίδες με γενοκτονία και εξορίες. Η 19η Μαΐου 1919 είναι η μέρα που λήφθηκε η απόφαση για τον σκοτωμό των Ελλήνων Ποντίων της Μικράς Ασίας.

……………….

Για αυτό τον λόγο αίτημα μας είναι :

Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας να αποδεχτεί αμέσως την γενοκτονία του 1915, να ζητήσει συγγνώμη από τους λαούς-θύματα της γενοκτονίας και να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από την γενοκτονία !

Σεβασμός προς την μνήμη των Ελλήνων θυμάτων της γενοκτονίας της Ιωνίας, της Καππαδοκίας, της Θράκης και του Πόντου, και δικαιοσύνη για τα παιδιά και τα εγγόνια που άφησαν πίσω τους !

Δικαιοσύνη για τους λαούς θύματα της γενοκτονίας !

 

Σύλλογος ενάντια στις Γενοκτονίες

Φρανκφούρτη- Επαφή : Αλή Ερτέμ

E-Mail: skd@gmx.net

 www.seyfocenter.com 19-12-2012