ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Επιτροπή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης (İTO) επισκέφτηκε τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς

Η επιτροπή του İTO περνώντας από την Κομοτηνή καθοδόν για την έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης όπου μετέχουν, συναντήθηκαν με τον πρόξενο Σάρνιτς.

Ο Ερχάν Ερκέν, μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, σχολίασε αυτήν την επίσκεψη στην εφημερίδα Μπιρλίκ

¨Εγώ και οι φίλοι μου Ραχμί Κορκμάζ, Βεϊσέλ Σεντούρκ, Χασάν Σεζέρ πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη περάσαμε από Κομοτηνή. Στην Θεσσαλονίκη έχει μια έκθεση βιβλίου και εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Κωνσταντινούπολης μετέχουμε με στάντ στην έκθεση, και κατά την διάρκεια της έκθεσης μια επιτροπή μας βρίσκεται στην έκθεση. Καθοδόν από την εθνική οδό μπήκαμε στην Κομοτηνή για να συναντήσουμε τον πρόξενο μας και τους ομογενείς μας, για να δούμε τι κάνουν και να τους συναντήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί ήρθαμε στην Κομοτηνή. Να είναι καλά ο πρόξενος μας, μας δέχτηκε και τον επισκεφτήκαμε. Μετά από εδώ σχεδιάζουμε να επισκεφτούμε τον πρόξενο μας στην Θεσσαλονίκη.¨

Σχολιάζοντας στην εφημερίδα Μπιρλίκ την επίσκεψη ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτήν και είπε :

¨Εγώ καταρχήν επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την παρουσία εδώ μιας πολύτιμης επιτροπής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, και για την παρουσία εδώ εκπροσώπων ενός φορές που πήρε στους ώμους του την Τουρκία, αποτελώντας την ατμομηχανή της. ¨Όπως ξέρετε πριν δύο χρόνια το Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης έκανε στην Κομοτηνή το συνέδριο του. Οι επισκέψεις που έγιναν στα πλαίσια εκείνης της οργάνωσης ήταν πολύ πολύ σημαντικές. Σε εκείνες τις τρείς μέρες υπήρξαν πολύ σημαντικές ανταλλαγές απόψεων ιδιαίτερα για το θέμα της αύξησης της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ μαζί με τον πρόεδρο Μουράτ Γιαλτσιντάς και τα μέλη του Δ.Σ. είχαμε συναντήσεις γύρω από διάφορα θέματα.

Να είναι καλά πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη για την έκθεση βιβλίου όπου μετέχει κάθε χρόνο ο ΙΤΟ, περνούν από εδώ και συζητάνε μαζί μας εμπορικά θέματα. Εγώ μιλώντας τους προς αυτή την κατεύθυνση, τους περιγράφω το επιχειρησιακό και επενδυτικό δυναμικό της περιοχής. Και σήμερα συζητήσαμε αυτό το θέμα καθώς και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Εγώ τους ενημέρωσα και αυτοί εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Σας είναι γνωστό πως στις αρχές του Ιουλίου πάω ως πρέσβης στην Μογγολία όπου και ο Ραχμί Κορκμάζ μέλος της επιτροπής αυτής είχε εμπορική δραστηριότητα εκεί, και αυτό ήταν μια ωραία σύμπτωση για μένα. Επιθυμώ να εκφράσω πάλι την ικανοποίηση μου για την φιλοξενία που τους πρόσφερα εδώ¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 24/5/2012