ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Ξανθιώτικες μουσουλμανικές ὑποψηφιότητες

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια γινόταν κυριολεκτικά σκοτωμός για το ποιος μουσουλμάνος θα μπορέσει να καταλάβει μια θέση στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων και εδικά σε αυτό του ΠΑΣΟΚ αλλά το σκηνικό αυτό πλέον έχει αλλάξει:

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δυσκολεύτηκαν ακόμα και να κλείσουν ψηφοδέλτιο στον νομό Ξάνθης. Έτσι είχαμε μουσουλμάνους υποψήφιους που μπήκαν πιο πολύ ως διακοσμητικά στοιχεία παρά ως δυνατά χαρτιά (εξαίρεση ο Μπαράν Μπουρχάν). Μάλιστα κάποιοι θεωρούν πως οι επισκέψεις στον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ θα τους βοηθήσουν, ξεχνώντας μάλλον πως αυτά έπαψαν να απασχολούν τη μουσουλμανική κοινωνία της Ξάνθης και ιδιαίτερα τα πομακοχώρια των οποίων οι κάτοικοι δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση και την ανεργία. Όμως προκαλεί εντύπωση στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης κι ενοχλεί πολλούς η μη αντίδραση της τοπικής ΝΔ και των άλλων κομμάτων στην κίνηση αυτή των υποψηφίων τους.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η υποψηφιότητα του γνωστού Έλληνα Πομάκου Μεχμεταλή Ιρφάν με το κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων, μια υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής και μετά από πιέσεις προς τον κ. Καμένο από τους χριστιανούς υποψηφίους του.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν είχε γίνει πρόταση και στον Πομάκο δημοσιογράφο Σεμπαϊδήν Καραχότζα (και μόνιμου συνεργάτη του «Α») ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική, τουλάχιστον για την ώρα. Αναμένεται λοιπόν η μάχη για τις πράσινες μειονοτικές ψήφους μεταξύ Παναγιώτη Σγουρίδη και (Θεός φυλάξοι!) Μπαράν Μπουρχάν.

Εφ. Αντιφωνητής  1-5-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone