ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Εμπόδια στην Ίμβρο από τον έπαρχο

Το υπουργείο Εσωτερικών κατήργησε τα μέτρα που εμπόδιζαν τους Έλληνες με τουρκική υπηκοότητα να αγοράζουν ακίνητα στη Ίμβρο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών αντιστάθηκε στην απόφαση, ενώ από την Επαρχία δηλώνουν πως ¨Δεν είμαστε ενήμεροι για το θέμα¨

 Στην υπεράσπιση που έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών στο Ανώτατο Δικαστήριο και στην οποία δικαιολογεί τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ελληνικής καταγωγής πολίτες στις αγορές ακινήτων στην Ίμβρο λόγω ¨των αποφάσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης¨ αποκαλύπτεται μια ακόμη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Αναφέρεται πως ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών κατήργησε όλα τα μέτρα σχετικά με την Ίμβρο και την Τένεδο, ο έπαρχος Ίμβρου δεν είναι ενήμερος για αυτό.

Το υπουργείο κατήργησε τα μέτρα

Ο δικηγόρος Ερχάν Πεκτσέ ερευνώντας τους λόγους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι πολίτες που ζούνε στην Ίμβρο, όταν κόλλησε στο ¨κρατικό απόρρητο¨ πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχει ¨κρατικό απόρρητο¨. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών υπέβαλλε έφεση για την απόφαση και στην υπεράσπιση του προέβαλε ως αιτιολογία τις αποφάσεις ¨εθνικής ασφάλειας¨, παραδεχόμενο έτσι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί πολίτες στην αγορά ακινήτων.

…………..

¨Δεν ξέρουμε, ρωτήστε το υπουργείο¨

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο δικηγόρος Πεκτσέ ρώτησε τον Έπαρχο Ίμβρου εάν το υπουργείο Εσωτερικών έχει καταργήσει ή όχι όλα τα μέτρα. Στην απάντηση του αυτός αναφέρει πως ¨Καθώς δεν έχουμε κάποια πληροφορία σχετικά με το εν λόγω έγγραφο, ρωτήστε το Υπουργείο Εσωτερικών…¨. Ο Πεκτσέ μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ δήλωσε : Το ένα υπουργείο δεν εφαρμόζει την απόφαση που πήρε το άλλο υπουργείο. Επίσης ο έπαρχος δηλώνει πως δεν είναι ενήμερος για την απόφαση που πήρε το υπουργείο Εσωτερικών.

Εφ. Ταράφ 14-5-2012

 Σχόλιο : Κοντός ψαλμός αλληλούια. Ακόμη και σήμερα δηλαδή στις 18-5-2012 οι Έλληνες με τουρκική υπηκοότητα δεν μπορούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ίμβρο ! Και εμείς ανεχόμαστε εκατοντάδες πράκτορες στην ελληνική Θράκη να αλωνίζουν, χωρίς καν έναν έλεγχο από το ΣΔΟΕ που να πάρει η ευχή ! Και όχι μόνο αυτό αλλά βγαίνουν διάφοροι θρασείς Τούρκοι και ζητάνε αμοιβαιότητα ! Μακάρι να ίσχυε η αμοιβαιότητα για τους πράκτορες της  Άγκυρας στην Θράκη μας . Μακάρι !