ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ

Εκτελέστηκε ο ¨πράκτορας της Μοσάντ

Εκτελέστηκε στο Ιράν ο Μετζίντ Τζεμαλί Φασί ο οποίος είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για την δολοφονία ενός πυρηνικού φυσικού.

Σύμφωνα με το επίσημο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο 24χρονος Φασί που κατηγορήθηκε ως μυστικός πράκτορας της Μοσσάντ εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στις φυλακές της Τεχεράνης κατηγορούμενος για τον φόνο του πυρηνικού φυσικού Μεσούν Αλή Μουχαμεντί το 2010.

Ο Αλη Μουχαμεντί είχε χάσει την ζωή του το 2010 όταν εξεράγη με τηλεχειρισμό βόμβα που είχε τοποθετηθεί πάνω σε μοτοσικλέτα παρκαρισμένη μπροστά στο σπίτι του. Ο Τζεμαλί Φασί είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον περασμένο Αύγουστο.

Το IRNA ανακοίνωσε πως ο Φασί ομολόγησε πως πριν να οργανώσει την δολοφονία είχε πάει πολλές φορές στο εξωτερικό όπου είχε εκπαιδευτεί από την Μοσσάντ.

Σύμφωνα με Δυτικούς αναλυτές ο Αλή Μουχαμεντί που παρέδιδε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, δεν ήταν σημαντικό όνομα μέσα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Εκπρόσωπος μάλιστα της Ιρανικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας ανέφερε πως ο Αλή Μουχαμεντί δεν μετείχε στο πρόγραμμα της Επιτροπής.

Η τελευταία επίθεση σε βάρος των ειδικών που μετέχουν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Ο Μουσταφά Αχμεντί Ρουσέν-υποδιευθυντής στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου του Νατάνζ , έχασε την ζωή του από μαγνητική βόμβα που τοποθετήθηκε στο όχημα του.

 Εφ. Χουριέτ 15-5-2012

Σχόλιο : Άντε και στα δικά μας ! Π.χ. όταν ένας υπουργός άμυνας δεν αγοράζει βλήματα για τα άρματα μάχης διότι δεν τα βρίσκει στην μίζα με την εταιρία που τα πουλά δεν πρέπει να τον εκτελέσουμε ;