ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ

Τουρίστες από το Βέλγιο προσευχήθηκαν στην ιστορική εκκλησία

Τουρίστες από το Βέλγιο προσευχήθηκαν και έψαλαν στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Balatlar) στην Σινώπη, στην οποία συνεχίζονται οι ανασκαφές.

 Ομάδα 54 τουριστών που ζούνε στο Βέλγιο επισκέφτηκαν την βυζαντινή εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην συνοικία Αντά.

Οι τουρίστες ενημερώθηκαν για τις εργασίες εκσκαφής που γίνονται από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Μιμάρ Σινάν, από τον καθηγητή-επικεφαλής των ανασκαφών Γκιουλγκιούν Κιόρογλου.

Μιλώντας εξ ονόματος της ομάδας που προσευχήθηκε και έψαλλε, ο επίσκοπος Αθηναγόρας ανέφερε πως είναι ο υπεύθυνος για τους ορθόδοξους χριστιανούς της Σινώπης.

Ανέφερε πως στο ταξίδι τους σχεδίαζε να μετάσχει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά ότι δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει : Σκοπός του ταξιδιού μας εδώ ήταν να τελέσουμε μια λειτουργία, αυτή ήταν η επιθυμία μας. Τρία χρόνια πριν είχαμε τελέσει εδώ μια απογευματινή λειτουργία. Μας μεταφέρθηκε τότε πως εδώ είναι περιοχή αρχαιολογικών ανασκαφών και ότι εδώ δεν θα μπορούμε να κάνουμε λειτουργία¨.

Ο επίσκοπος χάρισε έναν πίνακα με τον Άγιο Φωκά στον Χαϊρετίν Μποζκούρτ-μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Τουριστικού Συλλόγου Σινόπης, ο οποίος τους συνόδεψε εκεί.

Η ομάδα αργότερα επισκέφτηκε το Τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στα πλαίσια του εξαήμερου ταξιδιού της ομάδας αυτής, έγινε γνωστό πως θα επισκεφτούνε τη Σαμψούντα, την Αμάσεια και την Τραπεζούντα.

 Haberler.com 16-5-2012

Σχόλιο : Οι φωτογραφίες είναι παλιότερες, δεν είναι από το δημοσίευμα