ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κείμενο του ιστολόγιου  22-5-2012

Μια από τις πιο τίμιες φωνές στις εφημερίδες της Τουρκίας ήταν η Αϊσέ Χουρ. Ερευνήτρια, συγγραφέας και ιστορικός πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την εφημερίδα Ταράφ όπου είχε την στήλη Τετράδια Ιστορίας. Πολλές φορές έχουμε μεταφράσει άρθρα της πιστεύοντας πως προσφέρουμε στην ιστορική γνώση γύρω από την ιστορία της Τουρκίας. Δείτε λοιπόν πως ανακοίνωσε η ίδια την αποχώρηση από την εφημερίδα Ταράφ. Απλά να σημειώσουμε πως κατά το τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε στις 22-4-2012 έγραφε ξεκάθαρα για γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων. Πιθανολογούμε λοιπόν πως μάλλον αυτό ¨ξεχείλισε το ποτήρι¨….

 

Ανακοίνωση προς τους αναγνώστες

Αγαπητοί αναγνώστες των ¨Τετράδιων Ιστορίας¨ θα προσέξατε πως επί τρεις εβδομάδες δεν έγραψα. Καταρχήν ο λόγος της απουσίας μου έγινε διότι είχα ανάγκη από ελεύθερο χρόνο για να ετοιμάσω το δεύτερο βιβλίο της σειράς ¨Η Άλλη Ιστορία¨. Εντέλει στις δύο πρώτες εβδομάδες, έκανα μια σειρά από εργασίες όπως επανεξέταση παλιών μου άρθρων, έγραψα καινούρια και ένωσα κάποια άλλα που είχα γράψει. Εάν δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο εμπόδιο το βιβλίο μου ¨Η Άλλη Ιστορία-2¨ (εκδόσεις Yayıncılık) που θα περιλαμβάνει άρθρα μου για την ιστορική περίοδο από την συνθήκη του Μούδρου του 1918 μέχρι την δίκη για την απόπειρα δολοφονίας το 1926 στην Σμύρνη, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στα τέλη Μαίου. Ευχαριστώ την διοίκηση της εφημερίδας Ταράφ που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία.

Αλλά μέσα σε αυτή την περίοδο υπήρξαν κάποιες εξελίξεις που επέβαλαν την επανεξέταση της σχέσης μου με την εφημερίδα Ταράφ. Με την άδεια σας δεν θα ανακοινώσω περί τίνος επρόκειτο. Στο τέλος η έλλειψη επικοινωνίας μας έφτασε σε τέτοιο σημείο, που έστω και δύσκολα αποφάσισα να αποχωρήσω από την εφημερίδα Ταράφ.

Σας στέλνω την μεγάλη μου αγάπη και τον σεβασμό και εύχομαι να είστε καλά.

 Εφ. Ταράφ 20-5-2012  

Αϊσέ Χουρ