ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ¨

Ο Πρόεδρος της ΜΕΤ έκανε δεκτό τον ¨Μακεδόνα¨ υπουργό

Ξεκίνησε τις επαφές του στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της ¨Μακεδονίας¨, Νίκολα Πόποσκι που ήρθε στην Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο φιλοξενούμενος ΥΠΕΞ έγινε δεκτός πρώτα από τον Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Τζεμίλ Τσιτσέκ

Κατά την συνάντηση ο Τζεμίλ Τσιτσέκ, αφού ανέφερε πως ο στόχος και ο σκοπός της Τουρκίας είναι η αύξηση της ευημερίας, ειρήνης, σταθερότητας και οικονομικής ευημερίας στα Βαλκάνια, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει πολύπλευρη υποστήριξη στην ¨Μακεδονία¨ σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος της ΜΕΤ σημειώνοντας ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κατέχει η ¨Μακεδονία¨ τη θέση στην διεθνή κοινότητα την οποία δικαιώνει, τόνισε πως υποστηρίζουν την ενταξιακή πορεία της προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τσιτσέκ πρόσθεσε επίσης ότι την επόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη ¨Μακεδονία¨.

Ο ΥΠΕΞ της ¨Μακεδονίας¨ από την πλευρά του, επέστησε την προσοχή στο ότι οι θετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επηρεάζουν θετικά τον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και αμυντικό τομέα και είπε ότι οι σχέσεις αυτές αντικατοπτρίζονται και στις διεθνείς πλατφόρμες.

Ο Νίκολα Πόποσκι δήλωσε ότι ευελπιστεί πως οι Τούρκοι και οι ¨Μακεδόνες¨ βουλευτές θα συνεχίσουν να αλληλουποστηρίζονται και υπογράμμισε ότι ο σκοπός τους είναι ίδιος με την Τουρκία.

TRT 15-5-2012

Σχόλιο : Γίνεται αντιληπτό ότι το κρατικό κανάλι της Τουρκίας δεν χρησιμοποιεί τον διεθνώς αναγνωρισμένο όρο FYROM   αλλά  τον όρο Μακεδονία.