ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΔΒΚ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Αζερμπαϊτζάν μπορεί πια να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην άρση των εμπάργκο που επιβάλλονται στην ΤΔΒΚ 

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ντερβίς Έρογλου , είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να επωμιστεί ένα σοβαρό ρόλο στην άρση των άδικων εμπάργκο που επιβάλλονται στον τουρκοκυπριακό λαό.

Ο Πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου μετείχε στην ημερίδα «Νέων Αζερμπαϊτζάν-Βόρειας Κύπρου» που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Φοιτητών από το Αζερμπαϊτζάν και ο Σύλλογος «Στήριξη στην Διερεύνηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου.

Στην ομιλία που εκφώνησε ο Eroğlu είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν κάθε μέρα που περνά γίνεται μια πιο ισχυρή και αξιοσέβαστη χώρα και πως μπορεί πια να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην άρση των εμπάργκο που επιβάλλονται στην ΤΔΒΚ.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι σχέσεις των δυο χωρών θα αναπτυχθούν όσο αυξάνεται ο αριθμός των Αζέρων φοιτητών στην ΤΔΒΚ και ευχήθηκε να έρθουν περισσότεροι Αζέροι φοιτητές και επιχειρηματίες στην ΤΔΒΚ και να αυξηθεί ο τουρισμός μεταξύ των δυο χωρών.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ ο  Έρογλου είπε:

«Τα τρία κράτη θα συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά, δίπλα-δίπλα, σημειώνοντας ανάπτυξη και κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει αυτό».

TRT  25-5-2012