ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Με την ίδια σταθερότητα και εμπιστοσύνη μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω το εθνικό μας εισόδημα, είπε ο Ερντογάν

«Πιστεύω ότι το εθνικό μας εισόδημα θα ανέλθει σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια εάν συνεχίσουμε το δρόμο με την ίδια σταθερότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε στην τελετή απονομής βραβείου των Πρωταθλητών στις Εξαγωγές που διοργανώθηκε από την Συνέλευση των Εξαγωγέων της Τουρκίας στην Aγκυρα, ανέφερε ότι παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι εξαγωγές σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα τελευταία εννέα χρόνια στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας:

«Το 2002, το σύνολο των εξαγωγών της Τουρκίας ήταν συνολικά 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2011, οι εξαγωγές σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα τελευταία εννέα χρόνια και έφτασαν τα 135 δισ. δολ. Επιπλέον, η αύξηση αυτή σημειώθηκε σε μια περίοδο στην οποία επικρατεί η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην παγκόσμια ιστορία. Παρά την σοβαρή κρίση στην Ευρώπη, εμείς καταγράψαμε ρεκόρ ύψους 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν σημειώσουμε 4-πλάσια αύξηση τα προσεχή 11 χρόνια μέχρι το 2023, οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν τα 500 δισ. δολ.. Πριν από εννέα χρόνια τα εθνικά μας έσοδα ήταν 230 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε 9,5 χρόνια ανήλθαν στα 772 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πετύχαμε όλοι μαζί. Η Τουρκία σημείωσε μεγέθυνση κατά μέσο όρο 5% ανά έτος. Αυξήσαμε τα εθνικά μας έσοδα κατά 3,3 φορές. Εάν συνεχίσουμε με την ίδια εμπιστοσύνη τα επόμενα ένδεκα χρόνια, τα εθνικά έσοδα θα ανέλθουν πολύ εύκολα στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το σημαντικότερο πράγμα είναι, να το πιστεύουμε».

 TRT 28/5/2012