ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Βαριές κουβέντες από τον Ερντογάν ενάντια στον Χασίπ Καπλάν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας στην σύνοδο μελών του κόμματος του στην Κωνσταντινούπολη, και αναφερόμενος στην δήλωση του βουλευτή του BDP Χασίπ Καπλάν που είχε πει σχετικά με το Ουλούντερε ¨Μα ποιο ζώο έδωσε αυτή την διαταγή ;¨ , πως ¨είναι νεκρόφιλοι, δηλαδή πως αγαπάνε τους νεκρούς¨.

Από νωρίς το πρωί αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο συνέδριο της νομαρχιακής οργάνωσης του ΑΚΠ-Κωνσταντινούπολης. Από τις 8.00 το πρωί την αστυνομία βοηθούσαν και μέλη της νεολαίας του ΑΚΠ ντυμένα με μπλε μπλούζες.

………………..

Στο πάνελ υπήρχε μια μακέτα της Κωνσταντινούπολης και δίπλα σχηματισμένο με γαρύφαλλα ένα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πάνω από το στάδιο υπερίπτατο ένα αερόστατο που έγραφε 4ο Συνέδριο ΑΚΠ-Κωνσταντινούπολης.

…………………………..

Μια άλλη ιδιαιτερότητα ήταν πως φέτος το συνέδριο συμπίπτει χρονικά με την 559η επέτειο άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Για αυτό τον λόγο στο στάδιο υπήρχαν αφίσες και πανό που αναφερόταν στην Οθωμανική κληρονομιά.

Η οργάνωση του ΑΚΠ από το Μπεϊλίκντουζού κρέμασε αφίσα που είχε δίπλα δίπλα τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, τον σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ και τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Στην αφίσα έγραφε : ¨Ήταν όνειρο και έγινε πραγματικότητα. Η ψυχή των προγόνων βρήκε παρηγοριά σε σένα¨.

……………..

Πρώτα έγινε επίδειξη στρατιωτικής μουσικής στο στάδιο, Ακολούθως παίχτηκε το εμβατήριο του ΑΚΠ. Τώρα οι υπουργοί και βουλευτές του ΑΚΠ ένας-ένας χαιρετάνε τον κόσμο.

……………….

Ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής :

¨Εγώ δεν θα απαντήσω με το επίθετο που χρησιμοποίησαν αυτοί. Εγώ θα τους απαντήσω με ένα επίθετο που τους πάει πολύ. Και θα μιλήσω πολύ βαριά. Αυτοί οι οποίοι δήλωσαν για το Ουλούντερε ¨Μα ποιο ζώο έδωσε αυτή την διαταγή ;¨, αυτοί οι οποίοι μετά το γεγονός χτυπάνε καμπάνες παίζοντας, αυτοί που λένε ¨Να μην κατέβουν αυτοί που είναι στο βουνό¨ ή ότι ¨Γίνονται τέτοια πράματα στον πόλεμο¨, είναι νεκρόφιλοι. Δηλαδή αγαπάνε τους νεκρούς. Τόσο βαριά θα μιλήσω.

Διότι αυτοί μέσω των νεκρών ασκούνε πολιτική, και αν δεν υπάρξουν νεκροί δεν μπορούν να παράξουν πολιτική.

………….

 Εφ. Ραντικάλ 27/5/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone