ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Εκλογική ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή

 Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης με ανακοίνωση της 30ης Απριλίου καλεί όλους να πάνε να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου.

 Η ανακοίνωση που έβγαλε η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχει ως εξής :

 ¨Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πηγαίνοντας στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της κοινοβούλιο. Όπως είναι γνωστό υπό τις σημερινές συνθήκες, με το μέτρο του πλαφόν του 3%, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του 1989 πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει έναν βουλευτή. Αμέσως μετά από αυτές τις εκλογές με το σύστημα του πλαφόν που εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψήφιους, κατέστη πλέον αδύνατο η μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή. Διότι για να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής χρειάζεται το 3% της χώρας, δηλαδή περίπου 300.000 ψήφοι. Για την εκπροσώπηση πλέον της κοινότητας μας είχε απομείνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή ήταν να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίστηκαν με περηφάνια και πίστη ενάντια στα χρόνια προβλήματα που βίωναν. Για την καλύτερη δυνατή συνέχεια αυτού του αγώνα είναι ανάγκη να εκλεγεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Τούρκων υποψηφίων στην Ελληνική Βουλή. Είναι απόλυτη η πίστη μας πως για να ακουστεί ελεύθερα και δυνατά η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Βουλή και για να εκπροσωπηθεί επαρκώς η μειονότητα μας, πρέπει πηγαίνοντας συνειδητοποιημένα στην κάλπη να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψήφιους.

Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την ελπίδα πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα στηρίξετε τους Τούρκους υποψηφίους εν γνώσει σας πως δεν υπάρχει δυνατότητα να χάσουμε ούτε μια ψήφο, ευχόμαστε οι εκλογές αυτές να βγουν καλότυχες για την μειονότητα και την πατρίδα μας.

 Περιοδικό Αζινλίκτσα 30-4-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone