ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Συμμετοχή στις 21ες Διεθνείς Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις του Χιντρελλέζ στο Τσαλικλί (Βαλάντοβα).

Ο B.T.A.Y.T.D. ( Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης) και φέτος μετείχε στις 21ες Διεθνείς Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις του Χιντρελλέζ στο Τσάλικλι. Εκπροσωπώντας την διοίκηση του συλλόγου, μετείχαν ο πρόεδρος Ερκάν Ρουσέν και το μέλος του Δ.Σ. Γιουξέλ Αχμέτογλου.

Η ομάδα παραδοσιακών χωρών του B.T.A.Y.T.D. στις 5 Μαΐου 2012 η ώρα 06.30 ξεκίνησε από την Κομοτηνή. Η ομάδα των παραδοσιακών χορών με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Ερκάν Ντεμιρογουλαρί αποτελούνταν από 25 άτομα και έφτασαν στις 11.00 στο χωριό Τσαλικλί όπου οργανώνονταν το φεστιβάλ.

 Φέτος στο Διεθνές αυτό Φεστιβάλ μετείχαν ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι. Τα εγκαίνια φέτος τα τέλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκεόργκι Ιβάνοφ. Το φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της T.C. στα Σκόπια κύριος Γκιουρόλ Σοκμενσουέρ. Την ίδια εκδήλωση ομόρφυναν με σάζια και τις φωνές τους καλλιτέχνες του Υπουργείου Πολιτισμού της T.C.

…………………

Ιστοσελίδα του Β.T.A.Y.T.D 7-5-2012

Σχόλιο : Τελικά αυτό είναι πάγια πολιτική της Τουρκίας. Π.χ. κάνει ένα πανηγύρι μαζεύοντας Τούρκους από όλα τα Βαλκάνια και το βαφτίζει ¨διεθνές¨. Στην ουσία είναι αυστηρά και μόνο τουρκικές εκδηλώσεις που προάγουν την τουρκοποίηση των μουσουλμάνων στα Βαλκάνια. Και φυσικά στην διαδικασία αυτή φαίνεται πως πρόθυμος μοχλός είναι και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Δείτε και την πινακίδα που κρατάει το κορίτσι και γράφει ¨Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης¨. Αξιοπρόσεκτο και το πανό της ΤΙΚΑ, προφανώς ως χορηγού… Πρόκειται για κρατικό φορέα της Τουρκίας που προωθεί φυσικά και την εξωτερική πολιτική της γείτονος.